Nektek mi a véleményetek aról ha egy 7 éves kislány kitépi szinte minden szemöldökét és szempilláit is tépkedi?
Lehet OCD -> trichotillomania
Én is ezt csináltam anno, az óvodából pszichológushoz küldtek. Szerinte ez egyfajta önbántalmazás volt, olyan, mint a fiataloknál, akik magukat vagdossák (ami később meg is történt). Személyes tapasztalat: voltam pszichológusnál, meg id vertek érte, gúnyoltak, csak akkor tudtam abbahagyni, mikor elköltöztem otthonról.
Szerintem a lányod is valami olyan dolog miatt csinálja, amin ő nem tud változtatni. Nem bántja a többi gyerek az oviban/iskolában, és ezért érzi rosszul magát?
Szemöldöktépkedés, szempillatépkedés kóros 7 éves kislánynál?
Kérem, hogy aki járatos a témában, segítsen. Kislányomnál, aki 7 éves múlt, körülbelül egy hete vettem észre, hogy egy területen hiányzik a szempilláiból. Csak az egyik oldalon. Megkérdeztem. Azt mondta, tépkedte este, elalvás előtt. Kértem, ne tegye. Mivel nem folytatódott a ritkulás a szempillán (már figyeltem), így megnyugodtam. A mai napon azonban ahogy beszélgettem vele, kis híján elájultam, amikor megláttam, hogy mindkét oldalon a gyönyörű, dús szemöldökének a 80 %-át kitépkedte! Mindez egy csapásra tűnt fel. Azt mondta, körülbelül 7 napja csinálja elalváskor. Én sem tudom elképzelni, hogy régebb óta csinálta volna, mert eddig soha nem nyúlt a szemöldökéhez, mindig szép, dús volt (egyébként azért csak most tűnhetett fel, mert szőkés a szemöldöke, mivel szőkésbarna hajú). Borzasztóan elkeseredtem. Most kezdi az iskolát egy hónap múlva. Ez kelthet ekkora stresszt benne? Pedig úgy látom van önbizalma és okos kislány, már ír, olvas is. Normális ez? Kinövi? Csak rossz szokás vagy súlyos pszichés ok állhat a háttérben? Gyermekkoromban nálam is volt kényszeres cselekvés, a körömrágás. 10 éves korom körül szoktam le róla hiúságból, ma műköröm nélkül is szépek a körmeim. Ő is rágta a körmeit, ezzel az én esetem miatt nem is foglalkoztam erősen, de most megjelent a trichotillomania is. Ezt már súlyosabbnak érzem. Még annyit fűznék hozzá, hogy esténként minden este olvastam a közelmúltig a gyermekeimnek, utána válaszoltam mindennemű kérdéseikre. Ez volt a közös stresszlevezetés, nagyon szerettük. Körülbelül 2 hete, amióta ez a probléma a kislányomnál előjött, nem olvastam sokat. Egyszerűen azért, mert nagyon összejöttek a dolgaink, csak beestünk az ágyba. Lehet, hogy az olvasás számára ilyen szinten képes volt levezetni a stresszt és most rögtön pótolnia kellett ezt valamilyen más feszültséglevezetési módszerrel? Várom a válaszokat. Előre is köszönöm.
Keress kérdéseket hasonló témákban: trichotillomania, kényszeres szemöldöktépés, szemöldök, szempilla tépés, tépkedés, gyerek
Szemöldöktépkedés, szempillatépkedés kóros 7 éves kislánynál?
Én nagyjából 3 éve tépem a szemöldököm, de még most sem sikerült leszoknom teljesen:(
20/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!