Adhatom ezt a nevet a kislányomnak?
hát sajnálom,ezt nem nevezném névnek,szerintem nem engedélyeznék.
a nimfa egy mitológiai személy,nem is értem hogy miért kötötték egybe a dóra névvel abban a könyvben.
A Harry Potterben hívták az egyik aurort Nymphadora Tonksnak :) És utálta a nevét.. Konkrét idézet:
– Ő Nymphadora...
– Semmi Nymphadora, Remus! – tiltakozott a fiatal boszorkány.
– Tonks a nevem.
– Nymphadora Tonks, aki titkolni óhajtja a keresztnevét – fejezte be
Lupin.
– Te is titkolnád, ha anyád Nymphadorának keresztelt volna – dörmögte
Tonks.
Szerintem a kérdező is a Harry Pottere gondolt, mivel megjelölte kulcsszóként.
Nyilván nincs ilyen név, az összes név listáját meglehet találni a neten.
Tessék, ezt találtam neked:
"Ha magyar állampolgár olyan utónevet (másként: keresztnevet) szeretne bejegyeztetni, amely nem található meg az MTA Nyelvtudományi Intézet honlapján levő női és férfiutónevek listájában, akkor ezt a nevet hivatalos eljárásban a lakóhely vagy a születés helye szerinti illetékes anyakönyvvezetőnél vagy a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium Anyakönyvi Osztályán (levélcímük: 1357 Budapest, Pf. 2.) kell kérvényeznie. A minisztérium továbbítja a kérvényt az MTA Nyelvtudományi Intézetéhez. Itt a nyelvész (névkutató, nyelvtörténész, pszicholingvista, szociolingvista) szakemberekből álló Utónévbizottság szakvéleményt készít a kérvényezett névről. "
Egyébként szerintem van esély arra, hogy engedélyezzék, mivel a Nimfa és a Dóra már alapból anyakönyvezhető női név és rengeteg két névből összevont keresztnév van már pl. Annaliza, Annaregina és társai, ebből kifolyólag a Nimfadórának se lehet túl nagy akadálya. De itt egy hasznos link:
Pedig de, én is most néztem meg, május elsején frissítették a listát és ott van az N betűs nevek között.
Csak második névként gondoltam,és tudom,hogy Tonks sem szerette,de szerintem akkoris szép név :)
Egyébként ha Traktorka,Jutocsa,Kismálna és társai engedélyt kaptak,akkor ez is :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!