Lassan egy hónapja járok pszichológushoz, heti egy rendszerességgel járok, miért érezhetem úgy, hogy csak rosszabb lett az állapotom és mégjobban túlgondolok?
Egyáltalán hogy lehet az hogy a pszichológus a konzultációk 90%ban csak hallgat?
Én beszélek, beszélek, de alig tesz fel kérdéseket
Én tökre önismereti kérdésekre számítottam
Lehet, hogy még pár konzultacio során csak a "kibeszéltetésre" játszik a pszichológus?
Érdemes tudni. Lehet végig ez lesz, mint egyik bnőmnél.
Nekem viszont az elején sem volt ilyen. Pedig több terápiám volt.
Ahány pszichológus annyi módszer, szerintem egyik-se hatásosabb a másiknál
Neked segítettek a terápiák?
Barátnőd azóta elégedettebb az új pszichológusával?
Az újjal igen. Csak nehezebb időszakban jár hozzá.
Nekem több 10 alkalmas volt és egy kb 3 évig tartó. Valamennyit segített, de csodát nem tett velem. Tanultam egyéniben autogén tréninget, csoporton mindfulness meditációt. Sématerápiám nemrég kezdődött.
Igazat nyilatkoztam minden terápián. A mindfullness kicsit segített.
Valamennyit már a sématerápia is.
Ami kimaradt az eddigi válaszokból, hogy kismillió módszer, iskola létezik a pszichológiában, kérdezz rá nála és/vagy nézz utána, hogy ő milyen módszert használ, milyen iskolát követ.
Nekem is volt egy évig egy ilyesmi terapeutám és iszonyat utáltam, mert úgy éreztem, hogy végig magamban beszélek, miközben én párbeszédre vágytam, amit el is mondtam ezerszer, de nem változott a helyzet.
Aztán később jártam más pszichológushoz is, aki rögtön kérdezte még a terápia megkezdése előtt, hogy jártam-e már pszichológushoz és milyen volt, ha igen, ezt el is mondtam neki és tán ezért is volt vele nagyon jó és hatékony közös munka. Miután ezt sok embernek meséltem amúgy akkortájt, vki mondta, hogy tán csak különböző pszichológiai irányzatok követői, mert nagyon sok irányzat, iskola van, nézz utána bátran, de előbb kérdezd a sajátodat, hogy ő mit követ és milyen módszerrel próbál segíteni neked!
Mivel persze, hogy bizalmi kapcsolat az alapja a pszichológus és páciense hatékony munkájának, naná, hogy csakis szélsőséges őszinteséggel beszélj hozzá, különben semmi értelme, hogy hozzá jársz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!