Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Kiégés, vagy depresszió?

Kiégés, vagy depresszió?

Figyelt kérdés
Az utóbbi időben, kb 6 hónapig érzelmileg megterhelő helyzetben voltam. Nem siránkoztam, nem panaszkodtam, ahogy tudtam megoldottam a helyzetet, a mindennap dolgaim is ugyanúgy elvégeztem. Ez már megoldódott, viszont kb 2 hónapja lehangolt vagyok, a barátaimhoz valahogy nincs türelmem úgy mint lenni szokott, hamar kifáradok a szellemi tevékenységekben, nehezen koncentrálok, érzelmileg fásultnak érzem magam. A mindennapi dolgaim gond nélkül ellátom, bár több energia kell, mire rászánom magam, a bioritmusom nem változott, az étkezésem sem, viszont az örömöt valahogy nem érzem át annyira, mint szoktam. A hobbijaim is ugyanúgy teszem, bár mintha nem a megszokott lelkesedés volna bennem. Ezek a tünetek depresszióra, vagy érzelmi kiégésre, érzelmi fáradtságra utalnak?
2022. máj. 11. 15:36
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
Ez igaz, de úgy érzem, hogy te mindenkit mindenek felett magad elé helyezel és ez nem jó. Gondolom fiatal vagy.
2022. máj. 11. 16:13
 12/21 A kérdező kommentje:

Nem tudom mi számít fiatalnak? 40 múltam, ez 80-hoz képest fiatal 🙂

Értem amit mondasz, de nem mindenkit helyeztem, helyezek magam elé, és segitséget is kérek ha úgy van.

2022. máj. 11. 16:15
 13/21 anonim ***** válasza:
Depresszió.ha nem tudsz úgy örülni akkor depresszió.Irány a doki
2022. máj. 11. 16:48
 14/21 A kérdező kommentje:
Tudok örülni, csak nem olyan lelkesen mint szoktam. Nem vagyok búval b..ott.
2022. máj. 11. 16:49
 15/21 A kérdező kommentje:
A teljesítményem sem csökkent, csupán több energiát kell olyan dolgokba fordítanom, amik eddig könnyedén mentek, mert a lelkesedésem, a motivációm kevesebb, mint lenni szokott.
2022. máj. 11. 16:54
 16/21 anonim ***** válasza:
Akkor enyhe depi+kiégés no para.este feküdj le 11 előtt, és kaja, mozgás.
2022. máj. 11. 17:17
 17/21 anonim ***** válasza:

Aludjál sokat, ha megteheted.

Nem lehet életközépi válság enyhébb formája?

Ha a hobbijaidban, munkádban stb kerested az értelmet, lehet, még mélyebbre kell nézni, mi ad értelmet az életnek.

2022. máj. 11. 17:55
 18/21 A kérdező kommentje:
Nem az a gond hogy nincs értelme az életemnek stb, hanem csupán az, amit leírtam. A válaszokat köszönöm szépen!
2022. máj. 11. 19:21
 19/21 anonim ***** válasza:
Szerintem akkor ne parázz annyira, ha évekig tart, akkor kell elkezdeni aggódni.
2022. máj. 11. 19:28
 20/21 A kérdező kommentje:
Értem, köszönöm. Nekem ez a pár hónap is nehéz, mert alapból nem ilyen vagyok, hanem szellemileg stb aktív. Megpróbalom elfogadni hogy most ez van, de nagyon-nagyon szokatlan, furcsa. Fene se tudja, ez a kényszerpihenő? Mégegyszer köszönöm szépen a válaszokat, mindenkinek minden jót kívánok!
2022. máj. 11. 19:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!