Kiégés, vagy depresszió?
Figyelt kérdés
Az utóbbi időben, kb 6 hónapig érzelmileg megterhelő helyzetben voltam. Nem siránkoztam, nem panaszkodtam, ahogy tudtam megoldottam a helyzetet, a mindennap dolgaim is ugyanúgy elvégeztem. Ez már megoldódott, viszont kb 2 hónapja lehangolt vagyok, a barátaimhoz valahogy nincs türelmem úgy mint lenni szokott, hamar kifáradok a szellemi tevékenységekben, nehezen koncentrálok, érzelmileg fásultnak érzem magam. A mindennapi dolgaim gond nélkül ellátom, bár több energia kell, mire rászánom magam, a bioritmusom nem változott, az étkezésem sem, viszont az örömöt valahogy nem érzem át annyira, mint szoktam. A hobbijaim is ugyanúgy teszem, bár mintha nem a megszokott lelkesedés volna bennem. Ezek a tünetek depresszióra, vagy érzelmi kiégésre, érzelmi fáradtságra utalnak?2022. máj. 11. 15:36
2/21 A kérdező kommentje:
Értem. Fura nekem ez, mert nem ilyen vagyok, de kb unalmat érzek, de az sem jó szó rá, inkább kedvtelenséget. Meddig fog ez tartani?
2022. máj. 11. 15:43
3/21 anonim válasza:
Ezt nehéz megmondani. Próbálj meg valami újat a megszokott napi rutintól, nézegess új hobbig után, menj el sétálni.
4/21 anonim válasza:
Ez inkább depresszió mint kiégés. A 6 hónap érzelmi válság amit valamilyen szinten elfojtottál kihozhatta. De ez még nem visszafordíthatatlan. Ha nem megy kérj pszichológustól segítséget mielőtt még jobban belesüllyednél.
5/21 A kérdező kommentje:
Séta megvan rendszeresen. Az érdeklődési köröm alapból nem egyhangú,nem egysíkú, de valahogy nincs bennem az a hatalmas lelkesedés mint lenni szokott. Nagyon nagyon rossz érzés, a koncentráció csökkenése is. Tanulékony voltam, az agyam hihetetlen gyorsan átlátta az összefüggéseket, de most meg sokkal-sokkal lassabban megy, mivel hamar kifáradok szellemileg. Semmilyen dolgommal nem hagytam fel, csak hiányzik a belső tűz, ami megvolt.
2022. máj. 11. 15:48
6/21 A kérdező kommentje:
4-es nem elfolytottam, hanem másokra is tekintettel kell lenni az életben, mert másokra is oda kell figyelni, tehát az ember nem teheti meg azt másokra való tekintettel, hogy xar időszakom van, emiatt teszek rátok. Az ember nem lehet önző, pláne ha mások számítanak rá. Az a helyzet megoldódott, de az van jelenleg amit írtam.
2022. máj. 11. 15:56
7/21 anonim válasza:
Félreértettél, az elfojtás abban nyilvánulhat meg, hogy nem beszélted meg senkivel a bajodat. Pedig az fontos.
8/21 A kérdező kommentje:
De megbeszéltem, viszont egymás után jött sok dolog, amikhez győztem alkalmazkodni.
2022. máj. 11. 16:00
9/21 anonim válasza:
Pár sorodból lejön nekem, hogy erősen megfelelési kényszeres vagy.
10/21 A kérdező kommentje:
Ezen gondolkodtam én is igen. Viszont ez nem állja meg a helyét, mert most arról volt szó, hogy nehéz időszakban sem hagytam cserben azokat akik számítottak az én segítségemre. Szerintem ez nem megfelelési kényszer. Pl egy anya sem hagyagolja el a gyerekét csak azért mert nehéz időszaka van.
2022. máj. 11. 16:11
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!