Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hogy mondtatok el a szuleitekn...

Hogy mondtatok el a szuleiteknek, hogy vagdossatok magatokat?

Figyelt kérdés
Mivel jon a nyar egyre jobban felek, hogy a szuleim meglatjak a combomon a vagdosasokat. Ugyerzem, hogy el kellene mondanom nekik, azert mert nem akarom, hogy meglepeteskent erje oket. Meg persze szamomra is jo lenne, ha nem csak en hordoznam ezt a titkot, es mivel nem tudom oket eltuntetni ezert szeretnem, ha a korulottem levok ezt termeszetesnek vennek (elfogadnanak ugy ahogy vagyok). De az a problema, hogy nem tudom hogy mondjam el nekik...
2022. máj. 3. 22:27
 1/9 anonim ***** válasza:
Előtte nem merted elmondani nekik h pszichológusi segítsegre lenne szükseged?
2022. máj. 3. 22:40
 2/9 anonim ***** válasza:
De mi miatt vagdosod magad amúgy? Csak mert általában az emberekben fel sem merül ilyen.
2022. máj. 3. 22:46
 3/9 anonim ***** válasza:
Általában hogyan viszonyulnak a szüleid ahhoz, ha Neked bármilyen jellegű problémád van (pl. rossz jegyet kapsz a suliban, vagy eltörsz egy tányért, vagy szemmel láthatóan szomorú vagy stb.)? Tudsz velük őszintén beszélni bármiről? Próbáltad már? Ők próbáltak? Ez sokat számít abban a tekintetben, hogy hogyan kellene nekik tálalni ezt a helyzetet.
2022. máj. 3. 22:47
 4/9 A kérdező kommentje:
Sokszor azt mondjak, hogy barmit elmondhatok nekik, meg hogy akkor jobb lesz, de ez nem igaz. Szoval kevert eveszavarom is van, es amikor ez kiderult akkor nagyon mergesek voltak, es azt mondtak hogy nincs is ilyenem, osszefoglalva nem hisznek a mentalis betegsegekben. Es pont ezert nem merem elmondani nekik ezt, mert felek hogx veszekedes lesz belole... Egyebkent ha valakit erdekel meg mindig nem mult el az ED-m es ez is egy ok, hogy bantom magamat.
2022. máj. 4. 11:26
 5/9 anonim ***** válasza:

4: van a sulitokban iskolapszichológus? Esetleg van olyan tanár, akivel bizalmasan megoszthatod ezt?

Elég szomorú ezt olvasni, hogy "nem hisznek" az effajta betegségben a szüleid.... Pedig ez nem holmi tini-hóbort sajnos. :(

2022. máj. 4. 11:28
 6/9 anonim ***** válasza:
Az enyémet nem érdekli
2022. máj. 4. 12:53
 7/9 anonim ***** válasza:
Második vagyok. Ne haragudj, kicsit bunkónak tűnik, amit írtam. De ettől még tény, hogy ez olyan dolog, amivel foglalkozni kell. Az evészavar szintén. Biztos, hogy van valamilyen oka, hogy ezeket csinálod. Tényleg kellene rendszeresen pszichológushoz járnod. Lehet, hogy az elején nem mered majd neki sem elmondani, esetleg magadnak sem bevallani, de előbb-utóbb kibukik az igazi ok, és onnantól kezdve fogsz tudni gyógyulni.
2022. máj. 4. 12:59
 8/9 A kérdező kommentje:
En szivesen gyogyulnek, legalabbis probalkoznek, de mint ahogyan fentebb is irtam a szuleim nem nagyon hisznek a mentalis betegsegekben, szerintuk a pszichologus is csak penzkidobas.
2022. máj. 4. 18:09
 9/9 anonim ***** válasza:
Iskolapszichológus, vagy a házirovosodtól kérhetsz beutalót, és foglalsz időpontot.
2022. máj. 4. 18:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!