Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » A kliensnek bele kell egyeznie...

A kliensnek bele kell egyeznie a kezelésbe a terápia megkezdése előtt?

Figyelt kérdés

Az első 3 alkalom interjú, azonban mi van akkor, ha a terapeuta már rögtön az első ülésen megkezdi a kezelést, anélkül, hogy szólt volna a kliensnek?

Pláne ha a terápiás célok eltérőek.

2022. máj. 2. 21:10
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:

“Lehet, h vmi személyiségproblémát látott, ami akadályozza a gyászfeldolgozást.“

Ez elképzelhető, de pont az a kérdés, hogy ilyen esetben nem etikusabb tájékoztatni a klienst arról, hogy véleménye szerint a probléma megoldásához a személyiségének a lebontása/megváltoztatása szükséges? Ha beleegyezik, akkor lehet folytatni, de meg kell adni a lehetőséget a kliensnek, hogy eldöntse, hogy ez mivel jár. Lehet, hogy inkább gyászolt volna, minthogy elveszítse a személyiségét.

2022. máj. 2. 22:11
 12/19 anonim ***** válasza:
34%

10-es vagyok. Nem kötelező hozzá járnod, nem kérsz új időpontot hozzá és ennyi. Szabad orvosválasztás van.

Ha nem jön be a jelenlegi dokid válts nyugodtan én is voltam kb. 5-nél amire megtaláltam a hozzám illő orvost.

2022. máj. 2. 22:16
 13/19 A kérdező kommentje:

10: nem tudom, melyik bolygón élsz, de hogy a témához hozzá nem értő vagy, az olyan biztos, mint kétszer kettő.

A szerződés mindkét fél beleegyezésén múlik, azaz a kliens és a terapeuta kötelesek megbeszélni/rögzíteni a terápiás célokat, csak utána lehet nekilátni a kezelésnek. Az én kérdésem arra irányul, ha rögzítették a célokat, de a terapeuta fogta magát és mást célzott meg mégis, a kliens tájékoztatása, ill. beleegyezése nélkül.

2022. máj. 2. 22:16
 14/19 A kérdező kommentje:
10: a váltás sajnos nem gyógyít meg azokból a károkból, amiket az etikátlan kezelés okozott.
2022. máj. 2. 22:18
 15/19 anonim ***** válasza:
65%

De, de, hidd el voltam én is hasonló helyzetben, inkább csak jobban tönkretett, főleg az utolsó, a többi inkább csak semmibe vett. De váltottam és az egyik legjobb döntésem volt. Megértett, úgy kezelt ahogy kell és helyrehozta az előző dokik kárait. Addig keress újat ameddig nem találsz egy teljesen hozzád passzolót. Mert nem vagyunk egyformák és ami másnak bejött lehet neked nem.

Nézz körül kik vannak még a városodban, ne engedd, hogy mégtöbb kárt csináljon a félrekezelésével.

10 és 12 voltam

2022. máj. 2. 22:24
 16/19 A kérdező kommentje:
Ez nem aktuális téma, és összetettebb. De köszönöm az eddigi válaszokat!
2022. máj. 2. 22:28
 17/19 anonim ***** válasza:
57%
A személyiségével való foglalkozás nem személyiségvesztés. Ilyen sem a gyakorlatban, sem terápián nem történik. A kóros vonásokkal (pl dependens, kényszeres, elkerülő) lehet foglalkozni. Lehet, h ez még nem terápia volt, hanem annak felmérése, hogy van-e személyiségzavarja is.
2022. máj. 3. 03:30
 18/19 anonim ***** válasza:
100%
Miféle kezelésre gondolsz, meg személyiséglebontásra?
2022. máj. 5. 22:53
 19/19 anonim ***** válasza:
100%

Terápiától nem lehet elveszíteni a személyiséget. Se alapjaiban megváltozni.

A kóros gondolatokon (pl túl negatív), érzelmeket, nem adaptív viselkedésen lehet dolgozni.

2022. máj. 5. 22:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!