Nehezen/rosszul alvók: nektek mi vált be a pihenéshez? Ti tapasztaltatok ilyet?
Olyan, mintha csak két időpont lenne a nap folyamán, amikor el tudok aludni, éjfél előtt, illetve kora reggel. Ha valami miatt megzavarják az éjfél előtti elalvásom, utána egyszerűen kipattan a szemem, felébredtek, forgolódom/pörgök reggelig. 2-3 órákat alszom emiatt az utóbbi időben...
Sajnos a párom éjjeli bagoly, és van egy hiperaktív macskánk. A lakás kicsi, és bár valamennyire el tudok szeparálódni, és már füldugóval alszom (sajnos nem szűr tökéletesen), az utóbbi időben párom munkahelyi gondjai miatt ő még aktívabb/stresszesebb éjjel, amitől persze én is még érzékenyebb leszek.
Úgy érzem, mintha ki lennék túrva az életemből, csak annyit szeretnék, hogy lehessek 10-hajnali 1 közt abszolút csöndben, sötétben, pihiben, mert CSAK úgy tudok elaludni. Sajnos ez nincs meg, én meg egyre jobban szétcsúszom.
Nektek mi vált be esetleg hasonló helyzetben?
21
Altató hatású antidepresszánst szedsz?
26
Ezt nagyon benézted. Az eddigi legjobb pszichiáter szakorvosom írta fel az altatót. (És NEM háziorvos. Bocsi.)
"a sejtelmes kérdéseid az igazi jószándékot takarják"
Mármint melyik kérdéseim?
Neked is köszönjük, Tivadar, a hozzáértő, kedves és kimerítő válaszod. Érdemes volt leírni. :)))
Azért nálam az, hogy "Mondjuk nem értek hozzá annyira, nem néztem utána, de az altatók egyik csoportja az biztos, hogy benzo(diazepin) (ugyanúgy, mint a xanax)." azt jelenti, hogy nem több száz oldalt olvastam el, hanem csak tizes nagyságrendben. :) Plusz a pszichiáterem is elmondta, hogy mizújs a témával.
"1. Altató (szedato-hipnotikum) Z-szerek
Nagyobb dózisban, hosszútávon, rendszeresen csak gyógyszerfüggőség kialakulásának magas kockázata mellett szedhető nem-benzodiazepin (non-BZD) altatók:
{felsorolás}
2. Altató (szedato-hipnotikum) benzodiazepinek
Magas adagban, hosszútávon, rendszeresen csak gyógyszerfüggőség kialakulásának magas kockázatával szedhető benzodiazepin (BZD) altatók:
{felsorolás}"
20-as és 27-es voltam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!