Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Nehezen/rosszul alvók: nektek...

Nehezen/rosszul alvók: nektek mi vált be a pihenéshez? Ti tapasztaltatok ilyet?

Figyelt kérdés

Olyan, mintha csak két időpont lenne a nap folyamán, amikor el tudok aludni, éjfél előtt, illetve kora reggel. Ha valami miatt megzavarják az éjfél előtti elalvásom, utána egyszerűen kipattan a szemem, felébredtek, forgolódom/pörgök reggelig. 2-3 órákat alszom emiatt az utóbbi időben...

Sajnos a párom éjjeli bagoly, és van egy hiperaktív macskánk. A lakás kicsi, és bár valamennyire el tudok szeparálódni, és már füldugóval alszom (sajnos nem szűr tökéletesen), az utóbbi időben párom munkahelyi gondjai miatt ő még aktívabb/stresszesebb éjjel, amitől persze én is még érzékenyebb leszek.

Úgy érzem, mintha ki lennék túrva az életemből, csak annyit szeretnék, hogy lehessek 10-hajnali 1 közt abszolút csöndben, sötétben, pihiben, mert CSAK úgy tudok elaludni. Sajnos ez nincs meg, én meg egyre jobban szétcsúszom.

Nektek mi vált be esetleg hasonló helyzetben?

2022. máj. 2. 15:48
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
100%
Igazad van, az altató csak átmenetileg jó. Bár nekem oly rossz volt az alvásom, hogy szomnológus mondta, hogy szedjem. Majd a pszichiáter 2 hónap után vett le róla, de nekem az antidepresszáns nem válik be erre a problémára. Mert hogy van olyan antidepi ami az altatófüggőséget kezeli.
2022. máj. 3. 07:21
 22/29 anonim ***** válasza:

21

Altató hatású antidepresszánst szedsz?

2022. máj. 3. 07:30
 23/29 anonim ***** válasza:
Igen, de már a második nem válik be.
2022. máj. 3. 07:31
 24/29 anonim ***** válasza:
Ó, megkérdezhetem, hogy mik ezek?
2022. máj. 3. 07:34
 25/29 anonim ***** válasza:
Yarocen és a Trittico.
2022. máj. 3. 10:18
 26/29 anonim ***** válasza:
50%
20# Kis piroska vagy talán nagy mariska a neve aki "ajánlgatja" az altatót, mert rosszat akar, de azt jó szorgalmasan. Mostmár tudod ki ő. Így szeretted volna? Itt vagy te rá a bizonyíték aki kettő napot szedted és hatástalan volt, a sejtelmes kérdéseid az igazi jószándékot takarják. Az sem baj, hogy nem értesz hozzá, kétbitesnek elég annyi, hogy hasonló nevű, meg, hogy gyógyszercsoport, és odaírja, hogy "csakszólok". Köszönjük Emese. A lényeg, hogy az ilyenek is színre lépnek és segítenek. Még szerencse, hogy szűrőnek ott a (házi)orvos aki ért hozzá és ő indokolt esetben felírja. A xanaxot is, az altatót is.
2022. máj. 3. 11:19
 27/29 anonim ***** válasza:

26

Ezt nagyon benézted. Az eddigi legjobb pszichiáter szakorvosom írta fel az altatót. (És NEM háziorvos. Bocsi.)

"a sejtelmes kérdéseid az igazi jószándékot takarják"

Mármint melyik kérdéseim?

Neked is köszönjük, Tivadar, a hozzáértő, kedves és kimerítő válaszod. Érdemes volt leírni. :)))

2022. máj. 3. 11:29
 28/29 anonim ***** válasza:

25

Értem, köszi.

2022. máj. 3. 11:31
 29/29 anonim ***** válasza:

Azért nálam az, hogy "Mondjuk nem értek hozzá annyira, nem néztem utána, de az altatók egyik csoportja az biztos, hogy benzo(diazepin) (ugyanúgy, mint a xanax)." azt jelenti, hogy nem több száz oldalt olvastam el, hanem csak tizes nagyságrendben. :) Plusz a pszichiáterem is elmondta, hogy mizújs a témával.

"1. Altató (szedato-hipnotikum) Z-szerek

Nagyobb dózisban, hosszútávon, rendszeresen csak gyógyszerfüggőség kialakulásának magas kockázata mellett szedhető nem-benzodiazepin (non-BZD) altatók:

{felsorolás}

2. Altató (szedato-hipnotikum) benzodiazepinek

Magas adagban, hosszútávon, rendszeresen csak gyógyszerfüggőség kialakulásának magas kockázatával szedhető benzodiazepin (BZD) altatók:

{felsorolás}"

[link]

20-as és 27-es voltam

2022. máj. 3. 11:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!