Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Nehezen/rosszul alvók: nektek...

Nehezen/rosszul alvók: nektek mi vált be a pihenéshez? Ti tapasztaltatok ilyet?

Figyelt kérdés

Olyan, mintha csak két időpont lenne a nap folyamán, amikor el tudok aludni, éjfél előtt, illetve kora reggel. Ha valami miatt megzavarják az éjfél előtti elalvásom, utána egyszerűen kipattan a szemem, felébredtek, forgolódom/pörgök reggelig. 2-3 órákat alszom emiatt az utóbbi időben...

Sajnos a párom éjjeli bagoly, és van egy hiperaktív macskánk. A lakás kicsi, és bár valamennyire el tudok szeparálódni, és már füldugóval alszom (sajnos nem szűr tökéletesen), az utóbbi időben párom munkahelyi gondjai miatt ő még aktívabb/stresszesebb éjjel, amitől persze én is még érzékenyebb leszek.

Úgy érzem, mintha ki lennék túrva az életemből, csak annyit szeretnék, hogy lehessek 10-hajnali 1 közt abszolút csöndben, sötétben, pihiben, mert CSAK úgy tudok elaludni. Sajnos ez nincs meg, én meg egyre jobban szétcsúszom.

Nektek mi vált be esetleg hasonló helyzetben?

2022. máj. 2. 15:48
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
82%

"Amíg egyedül laktam, fantasztikusan aludtam. Semmi inger, semmi zavaró hatás"

"Régen ez nem volt ennyire vészes"

Biztosan nagy a szerelem, biztosan egy csodálatos ember ez a partner. De nem neked. Míg te egy mosott ronggyá változtál a hónapok/évek alatt, addig ő köszöni, remekül van. Vagy korai volt az összeköltözés, titkon nem is akartad igazán, ezt te tudod, hogy ez tör-e így felszínre nálad. A baglyok is alszanak, ha az ő nyugodt pihenése biztosítva van és ezért van energiája éjjel motoszkálni, akkor sem vagytok egymáshoz valók, de, ha az ő pihenését te nappal "zavarod" akkor ugyanúgy nem vagytok egymáshoz valók. Ezen nincs mit szépíteni, ez egy kardinális pont, nálatok a két véglet, ez tarthatatlan. Én nagyon bagoly vagyok, teljesen megértem az éjjeli matatást, de azért lássuk be a pacsirta a normális, mert éjjel alszunk, reggeltől meg ébren vagyunk. Pláne, ha tekintettel szeretnék lenni valakire, aki fontos nekem. A Melatonin ezen a te bajodon nem fog segíteni, bár természetesen próbáld meg, mert alapvetően jó. Egyetlen megoldása lenne a helyzetnek, ha a partnered szedne altatót! Este 10-kor lefekvéskor vegye be. A helyzetet feltártad, így nonszensz lenne, ha te szednéd, már a füldugó is meredek! Mondjuk ha neked kényelmes, akkor próbáld ki az Oropax viaszosat, rózsaszín, felmelegíted a kezedben és beapplikálod, a meleg miatt jól terül ahogy masszírozod az ujjaddal, és kb. mindent lezár. Én tanuláshoz használtam, zseniális, az építkezés zaját kiszűri. Ha a partnered akkora zajokat csap amikor aludnál, hogy a jól berakott (kitölti teljesen a hallójáratot) füldugón áthallod akkor nagyon gáz amit csinál, és egy igazi önző bunkó. Aztán lehet, hogy altatóval rákap a rendes életvitelre, hogy este együtt fekszetek, alszotok és keltek reggel, hosszútávon egyébként is ez lenne a kívánatos, márcsak az ébren(!) együtt töltött idő miatt is.

2022. máj. 2. 17:23
 12/29 A kérdező kommentje:

Nem tud tartósan, és sajnos ez a munkahelyi zűr se várható, hogy 1-2 hét alatt elrendeződik.

Már mondtam neki ezt a szöveget én is a kínvallatással. Rosszul érzi magát érte eléggé, és próbál rám figyelni. Próbál.

2022. máj. 2. 17:24
 13/29 A kérdező kommentje:

A viaszos füldugót egyszer próbáltam, akkor furának tűnt, inkább a szivacsosat használom, amin viszont átjön a zajok egy része. Most akkor ismét kísérletet teszek a viaszossal.

Ő remekül alszik nappal, szinte trombitálni is lehetne mellette, arra sem ébred fel.

2022. máj. 2. 17:34
 14/29 anonim ***** válasza:
60%

Kérdező, teljesen komolyan irtam az immunrendszerre vonatkozó dolgot is, figyelmeztetésnek szántam!

Ugyanis most a Covid kapcsán publikálták az erre vonatkozó vizsgálatok eredményeit miszerint az immunrendszer alvás közben regenerálódik, töltődik. Minél többet kell aludni emiatt.

Nézd meg Googleban, írd be hogy "alvás immunitás covid"

Vagy "alvás immunrendszer" és olvass, informálódnj!

2022. máj. 2. 17:38
 15/29 anonim ***** válasza:
60%
Javítom :alvás immunrendszer covid
2022. máj. 2. 17:39
 16/29 anonim ***** válasza:
37%
15# A covid csak egy a millió betegség közül, egy felsőlégúti hapcikór, nem a világ közepe. Kb. mindenre is hatással van az alvás mennyisége, minősége.
2022. máj. 2. 17:49
 17/29 anonim ***** válasza:
54%

16# "felsőléguti hapcikór"

Te ugye laposföld hívő vagy.

Ebben a hapcikórban több millió ember meghalt. Csak szólok.

Az alvás az immunrendszerhez szükséges nem csak a covid miatt.

Az immunrendszer optimális működése miatt.

2022. máj. 2. 17:54
 18/29 anonim ***** válasza:
60%

"Ő remekül alszik nappal, szinte trombitálni is lehetne mellette, arra sem ébred fel."

Kizsigerel, táncol a hulládon. Hát tudod, ez jó méltatlan kapcsolat. Igenis a partneredre kellene fókuszálni a megoldás keresésekor. Azért nem tud rád tekintettel lenni, mert annyira nem fontos a te mentális jóléted, ő halál jól eldorbézol, hiszen a te létezésed nem akadályozza meg őt a pihentető alvásban, míg te tul.képpen a létszükségletet nem kapod meg tőle. A próbálkozás az nem itt kezdődik. Az ott kezdődik, hogy szedjen altatót. Ha őt a munkája tényleg megviselné, akkor nem csak azzal lenne gond, hogy elaludjon, hanem adott esetben a kialvatlanság lenne tünet a stressz miatt felületes alvás következtében, és/vagy a gyakori/korai megébredés. De itt szemmel láthatólag erről szó nincsen. Ha őt ez zavarná akkor ő maga keresné a megoldást, ő ülne a háziorvosánál segítségért, nem te itt, hogy praktikákat ismerj meg. De neki ugye ilyesmire nincs szüksége, hiszen ki van pihenve, itt csak te szenvedsz. Szóval, ha nem hajlandó az altatót kipróbálni akkor -amíg nem rendeződik az élete- szét kellene költöznötök annak az apróságnak az érdekében, hogy te ki tudd aludni magad és hosszútávon ne tedd ki magad számtalan betegség magasabb kockázatának. Kérd meg ezt a te "szerelmedet", hogy keressen rá a gúglben minek tesz ki téged azért, hogy ő nappal értékes, pihentető alvással múlassa az időt.

[link]

[link]

2022. máj. 2. 18:11
 19/29 anonim ***** válasza:
54%
17 Igen az, laposföldhívő. Minden héten templomba járok. Ez aztán válasz volt a javából, pláne érvelés. Idehoztad a kovidhisztit, címkézgesd inkább magadat, de ötletet nem adok mikkel:(!
2022. máj. 2. 18:16
 20/29 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom, hogy ki és miért ajnálgatja olyan szorgosan az altatót. Én szedek antipszichotikumot, antidepresszánst, hangulstabilizálót és nyugtatót, de SOHA az életben nem szednék altatót. (Jó, egyszer szedtem kb. 2 napig, de egészen pontosan negyed órával lett hosszabb az alvásom, úh. lemondtam róla.) Mondjuk nem értek hozzá annyira, nem néztem utána, de az altatók egyik csoportja az biztos, hogy benzo(diazepin) (ugyanúgy, mint a xanax). Csak szóltam.
2022. máj. 2. 18:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!