Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Ebből is következtetni lehet...

Ebből is következtetni lehet a pszichopátiára?

Figyelt kérdés

Egy pszichiáter ismerősöm mondott olyasmit, hogy úgy lehet felismerni a hétköznapi szociopatákat, hogy félelmet érzünk mellettük. Normálisan beszélgetnek a másikkal (ez lehet orvosi konzultáció, tanítás, ügyintézés), de mégis azt érzi az ember, hogy összeszorul a gyomra.

Nem rég volt egy olyan élményem, hogy egy ember mellett szinte elkezdtem remegni. Nem tudnám pontosan megmondani, hogy miért. Utólag végiggondolva durván domináns volt, nem tűrte az apró nézeteltéréseket semennyire sem, képes lett volna felemelni a hangját bármilyen apróságon, amire a másik csak legyintett volna, és egyenesen megmondta a véleményét, nem törődve azzal, hogy ez milyen hatással lehet a másikra. Konkrétan be voltam sz*rva tőle, de kívülről teljesen normálisan nézett ki, csak nagyon egyenes volt.

2022. ápr. 23. 18:27
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Sehogy. A nárcisztikus személyiségzavar és a pszichopatia megállapítása még szakemberek számára is összetett és bonyolult feladat. Egy laikus csak annyit fog érezni egy ilyen személy társaságában hogy nem jó vele. És ez már elég ok arra hogy ott hagyd,ne elemezgesd hogy milyen "-pata".

Ez a szakemberek dolga, annál is inkább hogy egy pszichopata szemrebbenés nélkül megöl ha útjában állsz a céljainak.

2022. ápr. 24. 12:39
 12/16 A kérdező kommentje:
Pont azért írtam, hogy nekem szakember mondta ezt, hogy a szociopaták mellett félelmet érzünk. Itt nem arról van szó, hogy valaki bal lábbal kel fel, hanem állandóan ilyen a személyiségük.
2022. ápr. 24. 12:44
 13/16 A kérdező kommentje:
Kerestem rájuk a megfelelő kifejezést, és a könyörtelen lesz az.
2022. ápr. 24. 12:44
 14/16 anonim ***** válasza:
0%
Bárki bármit mondhat, ilyen tekintetben szerintem nincs "100%-os alapigazság"
2022. ápr. 24. 13:25
 15/16 anonim ***** válasza:
Vannak leírások hogy miket tapasztalhat mellettük az ember. Minden ok nélkül egyszer csak védekező állásban találod magad , panaszkodnak, sajnáltatják magukat,ezer féle dolog van ami jellemző lehet de egyetemes alap igazság hogy nem jó velük. Már az első naptól kezdve sem.
2022. ápr. 24. 13:54
 16/16 anonim ***** válasza:
56%
Egy szociopata nem sajnáltatja magát, ez az attitűd elég hihetetlen hogy jellemző lenne rájuk...
2022. ápr. 24. 14:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!