Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Szabad 3 fajta antipszchiotkum...

Róbert dávid kérdése:

Szabad 3 fajta antipszchiotkum ot szedni?

Figyelt kérdés
Tehát ma beszeltem telefonon orvosommal hogy en hallucinalok depresszios vagyok kicsit és arisspat kaptam. (aripiprazol). Mellete kapom a Xeplion t 150mg havonta meg a ketilept prolong 300mg.mi a véleményetek a gyógyszer ről?
2022. ápr. 22. 10:20
❮❮ ... 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 ... ❯❯
 381/465 anonim ***** válasza:

Az orvosodat kérdezd. Ha felírja, biztos kell neked ennyi.

Ha nem bízol benne, menj máshoz, akinek az utasításait tudod követni. Ne orvosit nem végzett embereket kérdezz.

2022. júl. 19. 19:00
 382/465 A kérdező kommentje:
Rosszul vagyok az amitrex tol 2 napja szedem nem erzek tole semmit se a szorongasom felerosodott
2022. júl. 19. 21:04
 383/465 anonim ***** válasza:
Az nem okoz ilyet.
2022. júl. 19. 22:25
 384/465 A kérdező kommentje:
Akkor mitől lehetett? reggel este kell már szednem akinetont véletlen a délit beszedtem az estit meg nem lehet attól nem?
2022. júl. 20. 07:46
 385/465 A kérdező kommentje:
este rámjött nagyon rosszullét
2022. júl. 20. 07:46
 386/465 anonim ***** válasza:

Nem tudom.

Saját vélrményem:

- Abilify sokaknak okoz akatíziát (mozgáskényszer, ez lehet láb lóbálás vagy nem tud egy helyben ülni az ember). Akatízia feszültséget generál. Ezen kívül gyakran fokoz szorongást. Sokféle gyógyszert szedtem, de semmitől nem voltam olyan szarul, mint ettől. Remegtem mint a kocsonya.

Kevesen bírják szedni a mellékhatások miatt. Halukra egyébként jó gyógyszer. Hatásos.

Kérd az elhagyását!

A Kvetiapin (Ketilept, Kventiax, Seroquel) jó gyógyszer. Segít aludni, szorongást csökkent (soha nem fokoz!), hangulatot javít! Ha nem álmosít nagyon az adagod, akár emelést is kérhetsz. 300 mg-os adagban depresszióra is felírható!

Ez neked való gyógyszer! Tartsd meg!

Stimuloton/Sertralin

Ez egyik legkevesebb mellékhatással járó antidepi. Kényszergondolatra is jó. Depire is, szorongásra.

Biztos, hogy nem ettől vagy szarul.

Nem okoz halut!!!

Amitrex jól tolerálható gyógyszer. Régen elégedett voltál vele. Ritká okoz akatíziát (egy helyben maradási nrhèzség). Ha okoz, elmúlhat pár bap után. Ha nem okoz ilyet, akkor tartsd meg. Kicsit szorongást is old. Halukra is jó! Érzelmi szegénységre az egyik legjobb.

A legjobb lenne csak 2 antipszichotikumot szedni.

Olyanokat, amik szorongást is

oldanak, depire is jók.

Pl Kvetiapin + Amitrex

Vagy

Olanzapin + Amitrex

Ezen kívül szocioterápia vagy pszichológus bevonása lenne jó.

2022. júl. 20. 10:23
 387/465 A kérdező kommentje:
Mikor kell szedni az amitrex et reggel vagy este?
2022. júl. 20. 18:25
 388/465 A kérdező kommentje:
Miert vagyok rosszul reggel mikor felkelek nagyon hallucinalok
2022. júl. 20. 18:33
 389/465 anonim ***** válasza:

Az orvosodat kérdezd, hogy mikor javasolja szedni az Amitrexet. Szerintem mindegy. Nagyobb adagot ketté kell osztani.

Szedd felét reggel, felét este, ha 400 mg vagy annál több.

400 mg alatt mindegy mikor veszed be.

Reggel szerintem szorongásod van, kényszergondolatokkal. Ébredéskor gyorsan vegyél be minden reggeli gyógyszert. (Abilifytól kérd a megszabadításod). Az fokozhat szorongást. Gondolom arra gondolt az orvos, hogy talán az megpörget vagy jó lesz halukra

Amitrex + a mostaninál több Ketilept/Seroquel/Kventiax lenne jó.

2022. júl. 20. 20:47
 390/465 A kérdező kommentje:
borzalmasan vagyok mikor felkelek pánikolok szorongok és alig birom bevenni a gyógyszereket mitől van?
2022. júl. 21. 07:49
❮❮ ... 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.