Miért kívánom állandóan az alkoholt?
Elsősorban azt, hogy ittas állapotban legyek.
Direkt nem iszom gyakran, mert testileg is ráfüggnék. Ki szoktam számolni, hogy hány nap múlva ihatok, addig ki kell bírnom. Kattogok, hiányzik, de türtőztetem magamat. Volt, hogy fél évig nem ittam egy kortyot sem, mert féltem attól, hogy alkoholista leszek.
Nem unatkozom, lefoglalom magamat, megvan mindenem, nem vagyok stresszes sem. Egyszerűen csak inni akarok egész nap.
Tavaly engedtem a csábításnak és egy hétig minden nap ittam, de meg is volt magamról a véleményem. Nem tudom, hogy hogyan tudnám elfelejteni ezt a baromságot. Annyi dolgom van, erre folyton inni akarok. Évek óta ez a helyzet áll fent, pedig csak alkalmanként iszom, illetve minden 2. hétvégén.
Az az alkoholista (pontosabban az alkoholfüggő, mert az "alkoholistát" össze-vissza használják a függőségre és az abúzusra is), akinek ivási kényszere van, aki az ittasságot érzi a jó, normális állapotnak, amiben a legszívesebben mindig lenne. Attól függetlenül, hogy mennyire képes neki ellenállni. Mint neked.
Nem tudjuk, mi áll a kényszer mögött, de nem csak holmi rossz szokás. Biztos, hogy valami hiányzik az életedből, de nem vagy képes tudomásul venni, hogy mi az. Az ittasság felfüggeszti a belső meghasonlottságot (összehoz azokkal az érzelmeiddel, amiktől elszakadtál), de nem igazán segít megfejteni, hogy miért vagy elszakadva tőlük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!