Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Ha még ma meg is gyógyulnék,...

Ha még ma meg is gyógyulnék, akkor is 8 év kőkemény szenvedés lenne a hátam mögött. Hogy akarjak ezzel a tudattal élni?

Figyelt kérdés

Egesz életemben kenyszerbeteg voltam de 8 eve kezdődött a depressziom… hol jobb volt, de legtöbbször a pokolban voltam. Annyira súlyos volt hogy szó szerint a pokolban egtem. Melle pánikbeteg is vagyok. Nem tudtam hogy mi ez, ezért nem is tudtam hogy ezzel pszichiáterhez kellene mennem. Meg senki nem figyelt rám körülöttem. Nyilván kapcsolatom soha nem volt, testvérem, barátaim nincsenek. Számomra ez volt a normális. Csak fél éve diagnosztizáltak, akkor mondtak meg hogy hölgyem ez klinikai depresszió és pánikbetegség…

Azóta sem tudtak kezelni, nem sikerül. Egyre szarabbul vagyok.

Az emberek 90 százaléka az sem tudja hogy mi az a depresszió én meg így elek 8 éve. És ezt a 8 évet mar soha senki nem adja vissza. Hogy lehet ezzel a tudattal létezni?

2022. ápr. 16. 03:32
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
54%

Szerintem azt nézd, hogy mi lehet még, nem azt, hogy mi volt. Ezzel azt szeretném mondani, hogy előre nézz.

Pszichoterápia is sokat segíthet.

2022. ápr. 16. 03:43
 2/13 anonim ***** válasza:
Nagyon sajnálom. Én 10 éve vagyok ebben a helyzetben. Mennyi idős vagy?
2022. ápr. 16. 03:55
 3/13 A kérdező kommentje:
28 vagyok, nem fog segíteni semmi, meg az a rengeteg szenvedés mar amúgy sem múlik el. Aki ebben nincs benne az csak azt hiszi hogy hisztizünk…
2022. ápr. 16. 06:59
 4/13 anonim ***** válasza:
Családod van? Támogatnak? Mivel töltöd az időd?
2022. ápr. 16. 08:35
 5/13 anonim ***** válasza:
100%

Nem gondolom, hogy hisztizel, nekem más, nehezen elviselhető, krónikus betegségem van.

Az viszont, hogy úgy állsz hozzá: "nem fog segíteni semmi" nem jó.

2022. ápr. 16. 08:38
 6/13 anonim ***** válasza:
70%

Lehet, hogy tudat alatt borzalmas harag van benned saját magad és mások felé is, hogy nem jártál/jártatok utána annak, hogy mi ez és azt hiszed, hogy most sokkal előrébb lennél, stb.

Én már 17, aztán később 23 éves koromban is mutattam jeleit annak, hogy komoly pszichés problémám van, de senki (én sem) foglalkoztam vele. 30 elmúltam, mikor elkezdtem terápiára járni, de egyébként még vagy 15 évig nem lett meg a helyes diagnózisom.

Én nem érzem úgy, hogy ezek elvesztegetett évek voltak. Nem azért, mert ne érezhetném így, hanem mert örülök, hogy egyáltalán kiderült. És hiába jártam terápiára és szedtem gyógyszereket, nem lettem jobban. Most, hogy van helyes diagnózisom, végre könnyebb. (Tehát ha úgy vesszük, 30 évvel a kezdeti problémák után.)

Menj el terápiára és meglátod, hogy ha jó pszichológushoz kerülsz, fel fogod tudni dolgozni ezeket a dolgokat és jobban leszel!!

És hát csúnyán fog hangzani, de én olyan videókat nézek, ahol börtönben 30 évig ártatlanul ült emberek mesélnek az életükről. És az is jó, hogy újra tudják kezdeni (ha nagyon nehezen is, és nem 30 alatt, hanem 60 felett).

2022. ápr. 16. 09:27
 7/13 anonim ***** válasza:
De legalább túllennél rajta...
2022. ápr. 16. 17:18
 8/13 A kérdező kommentje:

Családom nem támogat, az apámat gyűlölöm, undorító fereg, az is beteg mentálisan…egesz életemben azt hallgattam tőle hogy mi egy nyomorult család vagyunk, azért születtünk hogy szenvedjük, el vagyunk átkozva… az anyámmal elek, aki nem törődik velem, kibeszel, bent vagyok a szobámban egesz nap. Masfel éve nem dolgozom, nagyon sporolok hogy legyen kajára pénzem(bar nem eszem sokat)

Egesz nap fekszem és telefonozom nagyon sokat fogytam.

Félek gyógyszert szedni mert panikrohamot okozott nálam

A virus miatt nem tudtam menni külföldre dolgozni, ez volt az utolsó csapás, azóta skizofrén tüneteket hozok. Tudom hogy valami gonosz irányítja az életem. Ennyire szerencsétlen senki nem lehet mint én

Más eli világát, én meg volt hogy az utcán estem össze, mert ott kaptam panikrohamot…

2022. ápr. 16. 18:29
 9/13 anonim ***** válasza:
Nem vagy megátkozva. Akár családsegítőben akár máshol kérd pszichológus segítségét, családsegítőben ingyenesen is elérhető szokott lenni.
2022. ápr. 16. 18:37
 10/13 anonim ***** válasza:
Vannak szakemberek, akik ingyenesen, önkéntes alapon segítenek.
2022. ápr. 16. 18:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!