Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Létezik olyan, hogy a nárciszt...

Létezik olyan, hogy a nárcisztikus megváltozik valakiert?

Figyelt kérdés

Nagyon szeretem a párom, de tönkretett teljesen és elhagytam.. Állandóan azon agyalok, mi van ha egyszer egy másik nőèrt megváltozik és vele szépen fog bánni és az a nő megkapja azt az énjét akire én vágytam. Ez annyira nem fer.

Más is érzett így?

2022. ápr. 5. 10:56
1 2 3 4
 11/36 anonim ***** válasza:
100%
Dehogy változik! Azt akarja elhitetni veled, hogy más nőert megváltozik,hogy érezd te voltál a rossz stb hogy te meg nem tudtad megváltoztatni. Hagyd a csudába, és egy pillanatig ne legyen benned bűntudat, meg alkalmatlanság érzés. A nárcisztikus mindenkivel ugyanazokat a köröket futja. Kivétel ez alól nincs! 3 éves szinten lévő elkényesztetett gyerekek.
2022. ápr. 7. 15:24
 12/36 anonim ***** válasza:
84%
Előző vagyok. Valaki írta a terápiát, hogy az talán felnyitja a szemüket. Ugyan már! Eleve nincs bennük empátia, és a többi emberbe kedvük szerint azt vetítenek bele akit, amit akarnak. Teljesen felesleges az ilyenekkel bármit is kezdeni. Egy marék lepkében több az empátia, és az emberség, mint egy nárcisztikusban.
2022. ápr. 7. 15:27
 13/36 anonim ***** válasza:
100%
Sziasztok! NEM valtoznak meg ezek soha!! Es ezt kegyetlen nehez elfogadni meg egyaltalan felfogni is, plane egy empatanak. Az en narcim konkretan elismerte, hogy nem erez szegyent, megbanast, buntudatot semmiert. Szerinte ezek ertelmetlen, felesleges erzesek. De kozben meg el szokta persze jatszani ezeket, de nem erzi oket. Na most innentol kezdve mirol beszelunk. Ertitek. Nem erdekli, leszarja, fel se fogja es az o fejukben levo vilagukban ok jo emberek! Ez a legdurvabb. Egyik se ugy eldegel egyik naprol a masikra hogy “hat igen, en egy szar ember vagyok es tonkre teszek masokat” hanem meggyozodesuk, hogy jo emberek. Tenyleg csak a menekules es totalis no contact segit, de jelen helyzetben ezt en nem tudom megtenni basszus.
2022. ápr. 7. 15:45
 14/36 anonim ***** válasza:
100%

Minden kommentet végig olvastam, tökéletes válaszokat kaptál.

Az én nárcisztikusomat 15 éves voltam mikor megismertem. Később szenvedélyes szerelem lett...stb. Ma 40 feletti, egy gyermekes anya vagyok, független, önálló, vidám. Most jött

vissza negyedjére, vagyis már csak kerülget, kiváncsiskodik, hogy beletud-e rángatni újra. Persze nem, mert átlátok a játszmáin. Én mindig kedves voltam vele, imádta, hogy feldobom, lelkesítem, istenítem, de az “első húzd meg ereszd el” játszmánál mindig, azonnal leléptem. Ezek után 5-8 évenként újra felkeresett, mintha misem történt volna, kezdte előről. Ő is családos, a nője úgy néz ki mint egy ráncos, kiszipolyozott alma, egy társfüggő, szomorú, féltékeny nő.

A szerelmünk elején, emlékszem egy mondatra, azt mondta, hogy nagyon tiszteli azokat a nőket akik egyedül nevelnek fel gyereket/gyerekeket. (Az anyukája is egyedül nevelte fel őt, szétkényeztette.)

A szépség, az erő, a függetlenség, az optimizus, a pozitív kisugárzás vonzza őket mint a mágnes, de csak akkor ha mellette isteníted, szereted, támogatod, újra elkényeztetett pici fiú lehet, aki biztonságban érzi magát, de ha egyszer megszerzett, egy idő után mindenkinél

elkezdi a leamortizálást.

A nője a mai napig odavan érte, persze csalja, mindig új és új nőket keres akik még nem ismerték ki, lehet őket hülyíteni....szerencsés mert nagyon jóképű, nagyon jó testű, értelmes, okos, sikeres....csak épp érzelmileg infantilis.

Szóval szerintem is csak olyan nő marad meg mellettük, aki társfüggő, gyenge, önbizalomhiányos, függ tőle anyagilag, mazochista, nem zavarja, hogy elveszi az életkedvét, az energiáját, akit folyamatosan lehet csalni, használni, kizsigerelni. Minden nőt megunnak, csak idő kérdése, ne aggódj nem kapja meg a következő csaja sem azt amire jogosan vágysz.

2022. ápr. 8. 06:25
 15/36 anonim ***** válasza:
100%

ja és ezt olvasd el kérlek, szomorú de igaz, ebben minden benne van, hogy làtják a “szerelmüket” a nárcisztikusok....

[link]

2022. ápr. 8. 06:40
 16/36 A kérdező kommentje:
És ilyenkor hova lesz az a nő aki az elején vonzotta őket? A független,optimista, erős nő ? Hogy lesz ebből a nőből egy utolsó rongy akit utána csalnak össze vissza és röhögnek a markukban?
2022. ápr. 8. 14:21
 17/36 anonim ***** válasza:
100%
Nem utána csalják, hanem folyamatosan! Gázlángolással, millió manipulációval, a jóindulatra és a szeretetre alapozva illetve azt ki és felhasználva érik el azt, hogy a nőből egy idegroncs legyen, és úgy eldobják olyan kegyetlen módon, hogy azzal kb "meggyilkolják" a másik lelkét, emberi mivoltál, dehumanizálnak, és úgy tesznek, mintha sosem ismerték volna azt a nőt.
2022. ápr. 8. 14:25
 18/36 A kérdező kommentje:
Én még mindig nem értem mi a jó ebben nekik..
2022. ápr. 8. 14:56
 19/36 anonim ***** válasza:
100%

én a 14-es vagyok, pontosan úgy ahogy a 17-es válaszoló leírta.

Nálam a nagyszerelem után, az az idő tartott a legtovább, mármint mikor normális volt, és utána már egyre rövidebb futamidővel, max. 2-3 hónapig bírta minden újrakezdés után. Megunta a minden szép és jó, nyugalmas időszakot, de ha mással taktikáztam, azt is egy idő után, akkor meg szemét, önző voltam. Mindegy, hogy viselkedsz, igazából képtelenek a monogámiára, folyamatos csodálatra van szükségük de mindig új emberektől, lehet egyszerre többtől is, azt kell neki mondani amit hallani akar, de egy idő után minden ember akinek van tartása otthagyja őket, elmenekül, mert nagyon megalázó, hogy lábtörlőként kezelnek.

A legnagyobb fegyver ellenük, ha látja, érzi rajtad, hogy megerősödtél, boldog vagy és jókedvű, akkor már nem tudnak rád hatni, akár maguktól is elkotródnak, békén hagynak. Megszűnik a csodálat végleg, az élető erő, mert energiavámpírok, és nagyon irigyek. Egyébként szar lehet nekik, mert nagyon magányosok is, nem tudnak kötődni és unaktoznak ha nincsenek középpontban.

2022. ápr. 8. 15:24
 20/36 anonim ***** válasza:
100%
és te is nagyon erős vagy állapotosan megtudtad lépni, hogy inkább egyedül mint vele, tuti fog nàlad is próbálkozni, akkor a legnehezebb, mert előtörnek az emlèkek, az elején nagyon jó szeretők, simulékonyak, nehéz visszautasítani őket, nekem elsőre nem is sikerült, de egy idő után ha ismétlődik, ráun az ember vagy megutálja és végleg kiszeret belőle.
2022. ápr. 8. 15:50
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!