Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Van itt olyan, aki diagnosztiz...

Van itt olyan, aki diagnosztizált nárcisztikus? Mesélne arról, hogy mélyen belül mit érez?

Figyelt kérdés
Érti azt hogy miért működik úgy ahogy? Szokott manipulálni? Direkt gonoszkodni?
2022. márc. 14. 14:55
 1/3 anonim ***** válasza:
79%
Én nem vagyok diagnosztizált, de felfedeztem magamon jeleket. Ha érdekel így is, leírhatom mi van bennem..
2022. márc. 14. 16:07
 2/3 anonim ***** válasza:
42%
Egy nárcisztikus nem szükségképpen manipulatív vagy gonosz, szerintem kevered valamivel.
2022. márc. 14. 16:49
 3/3 anonim ***** válasza:
79%

Érdekes, hogy a 2-est lepontozzák, pedig igaza van. A nárcizmus egy spektrumzavar. Mindenkiben van egészséges nárcizmus - ez az egyik vége, a másik pedig a manipulatív, empátiamentes, hideg pszichopata. A kettő között van sok átmenet. És szerintem nem személyiségzavaros emberek is élnek manipulatív technikával, tkp már a megjelenésünk is manipuláció (smink, előnyös öltözködés).

Egyébként a kérdésre visszatérve a nárcisztikus nem érti, hogy miért működik úgy, ahogy. Sőt, azt gondolja, hogy neki van igaza és mindenki más a hülye. Nem elhatározásból viselkedik úgy, ahogy, hanem feljogosítottságból. Meg van győződve róla, hogy ő többet megengedhet magának, mint a többiek. Mivel csökkent érzelmi empátiája van, nem gondol abba bele, hogy amit tesz, hogy esik a másiknak, vagy neki hogy esne egy hasonló eset. Éppen ezért nem nagyon tudnak változni, mivel nincs belátásuk, önreflexiójuk.

2022. márc. 17. 09:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!