Bántalmazások emléke az idő múlásával csak még erősebb lesz, miért?
Azt a jelenséget mi okozhatja, hogy régen elszenvedett, főként szóbeli bántalmazások, alázások emléke úgy válik "egyre erősebbé" ahogy telik az idő?
Általános iskolában tötént osztálytársak részéről sok éves bántalmazás, aztán abból a közösségből sajnos valaki középiskolába is átjött, osztálytársam lett. Ő gondoskodott arról, hogy az irányomba történő bántalmazás továbbra is történjen, egy új közösségben is.
Régen még rá tudtam venni magam osztálytalálkozókra, egykét bántalmazóval még leveleztem is.
Ahogy az idő telik, mintha ezek a bántalmazások nemhogy halványodnának, hanem erősödnek.
Ezeknek már huszonakárhány éve és úgy érzem, hogy hiába nőttem fel, nem merek vagy akarok találkozni velük.
Sok szakembernél voltam, a "na dehát már más van!" "már felnőttetek" típusú egymondatos bölcsességek nem hozták el számomra a megvilágosodást, vagy nem is tudom miképpen fogalmazzak.
Olyan mintha húznám magammal ezeket a sérelmeket és nem tudok megszabadulni tőlük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!