Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Füves cigitől mentális betegség?

Füves cigitől mentális betegség?

Figyelt kérdés

Kb. 4-5 alkalommal füveztem eddig életemben és nemvolt semmi probléma élveztem viszont az utolsó cigitől olyan rosszul lettem hogy elvitt a mentő.. ez fél éve volt de mai napig nemtudom mi ez és még mindig rosszul vagyok eddig azt hittem idővel elmúlik de csak rosszabodott.. a világot valószerűtlennek látom olyan mintha álmodnék torz minden.. és a saját testem is olyan mintha nem az enyém lenne idegen minden és jönnek rám rohamok gondolom pánikbetegség.. és olyan mintha elszakadtam volna a külvilágtól furán látom a dolgokat minden más lett..

És pár napja meg olyan reménytelenség érzetem van meg öngyilkos gondolataim hogy egész nap azon agyalok hogy öljem meg magam stb..

Szerintetek mit csináljak?? azon kívül hogy pszihologushoz meg pszihiáterhez megyek majd ha lesz időpont.

2022. márc. 29. 00:40
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
100%
Nem fog elmúlni, amíg egész nap ezen szorongsz. Ha el tudod terelni a figyelmed, azonnal elkezd megoldódni.
2022. márc. 29. 01:18
 12/29 A kérdező kommentje:
Na mindegy majd lesz valami.. köszönöm a válaszokat!
2022. márc. 29. 01:24
 13/29 A kérdező kommentje:
#11 jó megprobalok nem rá gondolni hátha jobb lesz.
2022. márc. 29. 01:25
 14/29 anonim ***** válasza:
100%
Ha van valaki, akinek el kéne hinned, akkor az én vagyok, mert volt párszor ilyenem. Sok-sok évvel ezelőtt egy elcseszett dizájner túladagolás is okozott egy elég komoly ilyet, amiből az antipszichotikum ínjekció egy időre kihozott, de utána vissza-vissza zuhantam. Tettem a dolgom, próbáltam nem figyelni rá, próbáltam kipihenni magam, edzeni, élni az életem és elmúlt.
2022. márc. 29. 01:29
 15/29 A kérdező kommentje:
Jó megfogadom a tanácsodat! Tudom minden fejben dől el csak erre kur va nehéz nem odafigyelni.
2022. márc. 29. 01:40
 16/29 anonim ***** válasza:
100%

6-os vagyok. Azért nekem is normális életem van, karrierem, párom... nem arról szól az élet, hogy drogoztam és elbasztam. Nem kell öngyilkosnak lenni.

Az előzőhöz hasonlóan engem is nyomtak antipszichotikummal. Kezdésképpen zártosztályon, bepelenkázva, ágyhoz kötözve, magam alá hugyozva, 20 évesen. Majd erre a szintre még 4 évet rádrogoztam. Azért lényegesen jobb helyzetből indulsz, és jobb esélyekkel arra, hogy teljesen elmúljon.

Nekem az, hogy gyakrabban elszáll az agyam az átlagnál még mindig, kívülről annyi, hogy 30 évesen is hisztis vagyok.

Ehhez tényleg az kell amit az előző is írt, élni az életed és nem ezen szorongani folyamatosan. Ahogy tudtam elkezdtem dolgozni én is, utána jött a párkapcsolat, meg ugyanazok a hétköznapi problémák mint mindenkinek, így nem ezen agyaltam egész nap.

2022. márc. 29. 02:03
 17/29 anonim ***** válasza:
100%

18 evesen volt egy olyan durva berosszulasom a futol, hogy utana egy evig derealizaciom volt. Most leszek 20 eves es neha most is elojon 1-2 hetre. Ilyenkor folyamatosan panikrohamaim vannak. Hozzatennem engem generalizalt szorongassal es depresszioval kezeltek mikor beszivtam, azota borderline szemelyisegzavar diagnozist kaptam. Es k...vanehez. Kinlodas az egesz, nagyon ijeszto... De tuleltem, kijovok belole mindig! A legfontosabb hogy ertsd hogy ez egy idegrendszeri reakcio amit a szorongas okoz. Minel jobban rafeszulsz annal jobban felerosodik, szoval ereszd el az izmaid es lelegezz nagyokat. Etkezz egeszsegesen. Mozogj. Talalj valami olyat ami eltereli a figyelmedet, nekem pl a munka ilyen. Es ami a legfontosabb, hogy meditalj. Tudom hogy konnyu ezt mondani, de elhiheted en annak a hataran voltam hogy megorulok... Es ezekkel a praktikakkal visszahoztam magamat az eletbe, mert bizni kell a tudomanyba. Hiszen a tudomany megmondja mi ez es hogyan kezeld.

Jobbulast kivanok neked!

2022. máj. 8. 11:09
 18/29 anonim válasza:
100%
sziasztok! 16 vagyok, ugyan ebben a cipoben jarok. Nekem nem a fu okozta szerintem, mert fel eve volt egy durva szivasom amikor hanytam meg hallucinaltam amikor becsuktam a szemem, de utana nem ereztem ezt. Kb 4 honapja teli szunet utan a suli miatt kezdett szepen kialakulni, nagyon stresszes idoszak volt de igy meg csak szarabb lett persze. Azota is minden napos a deperzonalizaciom. Jelen pillanatban is. K*rva nehez kezelni, ha stresszelek es nagyon ramjon azt erzem megorulok, nem birom iranyitani a gondolataim es egy darab hianyzik a szemelyisegembol. Lehet a fu erre rasegitett, kb 1 honapja kiprobaltam mit csinal velem itthon chillesbe es ugy ereztem elmult es lettek erzeseim vegre.(magatol is szokott javulni) De mozgok, iszok sokat, egeszsegesen eszek es meditalok ahogy a felettem levo is irja:DD.+frontint is szoktam beszedni, 3 orvos is mondta hogy szedhetem. Remelem azota jobban vagy, kitartast es gyogyulj meg nem vagy egyedul.
2022. máj. 12. 19:00
 19/29 A kérdező kommentje:

#utolsó

Arra már rá jöttem énis hogy nem a fűtől van mert visszaemlékeztem a régebbi időkre és már akkor is megvolt bennem ez a dolog csak sokkal de sokkal enyhébb formában (ami egyátalán nem zavart)

A fű csak úgymond be "triggerelte" és ezáltal előjött teljes egészében..

Hát akiben benne van a hajlam az ilyen "betegségekre" annak szopoka nyaloka mert bármikor előjöhet valamilyen cucc hatására (még az alkohol is előhozhatja)

Még azon is agyaltam hogy lelki eredetű lenne a dolog mert hát nemvolt egy fényes gyerekkorom de hát az nemhiszem hogy most okozott volna bármit is így 20 évesen.. kb. Olyan 13-16 éves koromig volt az az időszak ami eléggé megviselt (szülők elválása, tesóm halála, rossz társaság, rossz anyagi helyzet, mindennapos balhék, szerelmi csalódás stb..)

Egyébként azóta se változott semmit pedig már mindent kipróbáltam. Annyi van hogy járok pszichiáterhez aki adagolja belém a kemikáliákat amik csak épphogy segítenek. De hát ez van ezt dobta az élet..

2022. máj. 14. 01:37
 20/29 anonim ***** válasza:
8. teljesen jól leírta hogy mi a probléma, a szorongás. Velem ugyanez volt, szorongás miatt derealizáció, aztán bevettem egy erősebb nyugtatót és elmúlt, visszatértem a valóságba. Azóta már nincs ilyen, mivel tudom hogy el fog múlni és van rá gyógymód. Ne stresszelj rajta, max. szerzel valahonnan egy nyugtatót és elmúlik, minden rendben lesz.
2022. júl. 9. 00:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!