Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Túlságosan depressziós vagyok....

Túlságosan depressziós vagyok. Ebből van kiút?

Figyelt kérdés
Már annyira hogy teljesen elhiszem hogy ilyen unalmas, semmilyen az élet, semminek nem látom már az értelmét és nem látom be hogy beteg vagyok. De beteg vagyok én egyáltalán, vagy csak ez az élet?

2022. márc. 28. 23:07
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
Nem átlagos szüleim vannak, ezek inkább kigúnyolnának minthogy megpróbálnának megérteni, de ha 1 évet kibírtam,talán még néhány hónap menni fog.
2022. márc. 28. 23:38
 12/17 anonim ***** válasza:
0%
A kiút Jézus Krisztus!
2022. márc. 31. 02:08
 13/17 anonim ***** válasza:
Milyen néhány hónap? Akkor már nem leszel "öngyi"?
2022. márc. 31. 12:57
 14/17 anonim válasza:

van kiút. hosszú és szenvedés végig, de van kiút. van akinek tovább tart, van akinek rövidebb ideig tart, de kiút az mindig van.

én is az voltam nagyon durván elég fiatal korom óta + mellé jött a szorongás is. végül sikerült "kintebb" jönnöm belőle. mai napig visszatér, de ez már ilyen lesz. viszont sokkal könnyebb, régen 1000x rosszabb volt. nekem a barátaim nagyon sokat segítettek egyébként, valamint mindig próbáltam magamnak azt mondani, hogy jobb lesz idővel.

kitartás, menni fog.

2022. márc. 31. 14:41
 15/17 everlight ***** válasza:
Én is úgy érzem nincs értelme élni.Minden nap ugyan olyan,nincs semmi amitől jó kedvem lenne.Olyan monoton minden nap.
2022. márc. 31. 22:53
 16/17 anonim ***** válasza:
65%
#15 tegyél érte hogy ne legyen monoton. Itt kezdődik az egész, hogy igenis teszel azért hogy jobb legyen, és nem adod fel ha nem sikerül valami.
2022. márc. 31. 23:02
 17/17 anonim ***** válasza:

Kérdésedre a rövid válasz: igen, van kiút.

Az pl. már az első lépés, hogy feltetted ezt a kérdést. Éljen! Ez azt jelenti, hogy érdekel a kiút belőle. Szándékodban áll lépni, ami szuper, hiszen ez minden terápia feltétele, hogy magadtól, önkéntesen kezdd azt el.

Értem, hogy még nem vagy 18 éves és azt is nagyon jól meg tudom érteni saját példámon is, hogy a szüleidet nem tartod eléggé megértőnek eme problémáddal. Nem egyszerű helyzet, kétségtelenül. Ugyanakkor én egyetértek veled, hogy tán a jelentési kötelezettség miatt érdemes lehet kivárnod a 18. születésnapodat, amikor viszont közöld mindezt szégyentelnül a háziorvosoddal vagy családorvosoddal, neki kell beutalnia téged pszichológushoz vagy pszichiáterhez, és ráadásul köti az orvosi titoktartási kötelezettsége még a szüleid elől is - bár tán érdemes lehet felhívnod rá a figyelmét külön is, ha a szüleid is hozzá járnak, nehogy elszólja magát.

Azokkal is egyetértek amúgy, akik azt mondják, hogy ne várj addig, mert minden nap szenvedés lehet addig, ám erre azt mondanám én, hogy addig is tehetsz magadért, pl. hasonló kérdéseket tegyél fel más fórumokon is, olvasgass a témában, foglalkozz azzal hobbiként, hogy hogyan tudnál a jelenlegi helyzetedből kilépni.

A tegyél azért, hogy más legyen az életed típusú tanácsok nem feltétlenül segítenek egy olyan embernek, akinek éppen az a problémája, hogy semmi sem motiválja.

Rengeteg anyag van már internetszerte magyarul is, hát még angolul a témában, tényleg olvasgassál önsegítő cikkeket és nézzél videókat ebben a témában, mert ezek szerintem segíthetnek.

Ezen kívül oszd meg a lelki világod valakivel, akár névtelenül is, pl. blogba, vagy magadnak naplóba vagy csak a gépbe, hátha könnyítesz így nehéz lelkeden. Légy ítéletmentes és elfogadó, szerető saját magaddal!

2022. ápr. 19. 22:33
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!