Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Azt hiszem ok nélkül szorongok...

Azt hiszem ok nélkül szorongok, de hogy fejthetném fel hogy mégis miért?

Figyelt kérdés

Tegnap volt egy baráti találkozó, és az egyik barátomnak azért vannak nagyob bproblémái, emiatt néha kicsit toxikan viselkedik, most is belehallott olyasmiket a szavaimba amitket nem mondtam...Néha emiatt már öncenzurázom magam, sokat beszéltünk erről, és dolgozik magán, őszintén szólva ez nem szokott levinni, most mégis azt érzem hogy talán ez. A másik barátunk meg fél az öregedéstől nagyon, ő 25 éves, és kb úgy tartja hogy aki 30 már bács/néni...és folyton azt nyomja, hogy majd ha 28 lesz, már mi lesz, mintha ez 1-2 évtized múlva következne be, én meg ugye 28 vagyok. Azt hiszem ez elég rosszul esik. Közben meg lenne egy szerelemprojektem is, amivel egyszerűen nem haladok, mert tartok tőle hogy nem lesz jó. Külön külön egyiket se érzem igazán oknak, és nem tudom megnevezni a melkasombna lévő szorító érzés okát...nem értem mitől van.

Jártam pszichológushoz korábban, szóval nema z van hogy derogál elmenni, de ez most egy nagyon friss tapasztalat, nem foglalnék rohanva időpontot egy rossz éjszaka és délelőtt miatt, csak próbálom megtalálni a választ, kibogozni ezt a zérzelmi csomót, nektem mi segít ilyenkor? miylen kérdésekkel vagy gyakorlattal lehetne esetleg megtalálni melyik, mennyire, vagy melyik önmagában felelős ezért?

2022. márc. 28. 13:56
 1/1 anonim ***** válasza:

Lehet, hogy ez a válasz nem segít, de én azt vettem észre magamon, hogy ha valami miatt rossz passzban vagyok, akkor sokkal rosszabb hatással vannak rám a társas események. Ahelyett, hogy segítenének, általában felerősítik bennem a negatív érzéseket. Sajnos bármennyire is próbálom olyankor elengedni a dolgokat, nem megy. Ez fordítva is igaz, gondolom, hogy mivel a negativitás sugárzik belőlem, ezért azokat is lehúzom, akik ilyenkor találkoznak velem.

Nálam az vált be ezekre az esetekre, hogy ha azt érzem, hogy nem vagyok jó passzban, akkor inkább egyedül maradok néhány órára/napra. Ilyenkor olyan dolgokkal töltődöm, amik jól esnek és általában néhány napon belül magától elmúlik ez a hangulat.

Szerintem nem érdemes ezeken a megjegyzéseken túl sokat agyalnod, próbálj meg valami olyasmit csinálni ami teljesen ki tud kapcsolni, hátha elmúlik magától a rossz érzésed. Nem lehet mindig mindent megmagyarázni, hogy mikor mi miért van ránk hatással. Néha apróságon fennakad az ember, máskor meg sokkal komolyabb dolgok leperegnek rólunk. Szerintem az ezen való kattogás csak még jobban elmélyíti a problémát.

2022. márc. 28. 17:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!