Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Egy tanár fejeben mi mehet...

Egy tanár fejeben mi mehet végbe, amikor direkt nyilvánosan, ok nélkül megaláz egy 13 éves gyereket? Hogy lehet rajta túllépni?

Figyelt kérdés
13 évesen farsangon fel kellett lépnünk az osztállyal. Az egyik tanárunk volt a főszervező, ő dirigált közben. Velem a tánc alatt történt egy kis baleset, leszakadt rólam a szoknya és egy kis ideig kilátszódott a bugyim és valamennyi a fenekemből. Ez már eleve rossz volt nekem, nyilván szégyen. A tanár másnap bejött hozzánk a szünetben és az egész osztály előtt leorditott, hogy mit képzelek én hogy direkt mutogatom magam, meg rá fogom hogy miatta történt, mert ő volt a szervező, hogy nincs szép testem, ezért ne is akarjam mutogatni és ez ment 5 percen keresztül. Ez 10 eve történt, de még a mai napig nem tudom elfelejteni. Hozzáteszem hogy ez a tanár egy 50 éves, elhízott, alkoholfüggő rém volt és ennek ellenére volt képe az én testemet kritizálni 13 évesen. Hogy engedik hogy egy ilyenből tanár legyen? Miért akar egyáltalán az lenni? Ti túl tudnátok ezen lepni? Nekem nem megy
2022. febr. 11. 21:54
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
98%
Valoban elfogadhatatlan volt a tanar viselkedese, elhiszem, hogy fajt, de 10 ev utan illene pszichologushoz menned vegre, ha ekkora torest okozott ez.
2022. febr. 11. 21:56
 2/18 anonim ***** válasza:
86%
Hát pedig célszerű lenne ezen a tízéves pitiáner hülyeségen túllépni! Azért mondta, mert egy primitív, gyerekutáló, elhízott alkoholfüggő rém volt. Tanár is lehet rém. Neked ezt így kell beáraznod. Ha te ezt tíz év után ennek ellenére ilyen halálosan komolyan veszed, az azt jelenti, hogy valójában te se vagy elégedett a testeddel, szégyelled. Ha nem talált volna elevenedbe, nem izgatnád magad rajta 23 éves felnőtt nőként.
2022. febr. 11. 21:58
 3/18 anonim ***** válasza:
88%

Elhiszem, hogy ez megviselt. A tanárnak példaként kellene a diák előtt állnia, csak sajnos sok esetben nem azok kerülnek oktatói pozícióba, akik igazán példaértékűek.

Próbáld tudomásul venni, hogy ez valójában az ő hiányosságait ábrázolja. Idézz fel magadról olyan emlékeket, amikre jó gondolni, gondold át mik a jó tulajdonságaid. Valamint ne foglalkozz a múlttal, bár sejtem azért zavar ez a régi story, mert még dolgozik benned.

Ha nagyon komoly, kérj szakértő segítséget a trauma feldolgozáshoz.

2022. febr. 11. 22:03
 4/18 anonim ***** válasza:

Nem tudhatjuk mi volt a fejében, de nyilván épp eszű ember ilyet nem mond, és nem csinál belőle ügyet. Ez egy egy vicces sztori is lehetne távol a múltból. Sajnálom, hogy miatta nem így alakult!

Menj el pszichológushoz, ha ezen nem tudsz túllépni.

2022. febr. 11. 22:12
 5/18 A kérdező kommentje:

És a pszichológus mit tud nekem erre mondani? Semmit. Másra sem tudott, voltam mar, csak sajnos ezen kívül volt meg miről beszélni.

Azóta mar jól vagyok, nőies lettem és elmúlt a vekonysag. De nem mennek ki a fejemből a szavai, plane hogy simán visszaszolhattam volna hogy ő meg úgy nez ki, mint egy dagadt szörny. De nem tettem… sajnos a mai napig élesen emlékszem a szavai, sőt biztosan az osztályom is emlékszik

2022. febr. 11. 23:42
 6/18 anonim ***** válasza:
100%

Menj el egy másik pszichológushoz, mellesleg nem az a feladata, hogyő mondjon rá mindnefélét, fontos hogy dolgokra te jöjj rá. Itt például egyértelműen kivetített rád valamit a tnaár, egyetlen szava sem rólad szólt, hanem valamiről amit ő a múltban átélt, és most ott volt valaki akinek végre elkiabálhatja ezzel kapcsolatos dühét. Az osztályod nag yrésze amúgy szerintem nem emlékszik rá, a többiek meg ma már felnőttek, és a tanár ítélik el miatta...mert téged miért ítélnének....

Ha akarod írj neki egy levelet és ne add fel postán, csak égesd el, vagy ábrázold valamilyen módon képileg a dolgot, valami terápiás eszközzel érdemes dolgozni az élménnyel, mert hát...ez nem rólad szólt, mégis ott van benned a mai napig, valaki másnak szánt düh, amit ráadásul az eredeti kiváltó se feltétlne érdemelt volna...

2022. febr. 12. 01:30
 7/18 A kérdező kommentje:
Hat en nemhogy levelet akarok neki írni, hanem Facebook üzenetet… ahova egy árva képet nem mer feltenni, nem is csodálom. Szívesen megkérdezném tőle, hogy kinek nem szép a teste? Az enyém ami mára nagyon jo, vagy az övé, amiről mar mondtam hogy milyen. Sajnos duhrohamaim vannak es ezeknek jelenleg o az egyik tárgya.
2022. febr. 12. 01:34
 8/18 anonim ***** válasza:
100%
Figy, tényleg menj el szakértőhöz, 10 év után ez láthatóan már magától nem dolgozódik fel...Neki akarsz most megfelelni azzal, hogy jó tested van ennyi idő után? mert most kicsit úgy tűnik...
2022. febr. 12. 01:38
 9/18 A kérdező kommentje:
Mindenkinek. Azt akarom hogy mindenki lássa, ne csak ő. Es látta is mert megtalált online. De ez nekem nem elég. Szeretném neki megmondani hogy undorító módon viselkedett es hogy megnézheti milyen no lett belőlem
2022. febr. 12. 01:42
 10/18 anonim ***** válasza:
100%
És ez miért is lesz jó? Valami random alkesz csávó megnézi hogy hú de jó nő lettél, ez miért jó? Valószínűleg nem is emlékszik a kis dühkitörésére...vagy mond valami mégcsúnyábbat, hogy mostmár van mit mutogatnod, vagy valami ilyesmi...ezt a problémát magadban kell megoldanod, neki ehhez már semmi köze, 10 éve egyszer vállalhattlanul viselkedett, minden más már a te fejedben történt
2022. febr. 12. 01:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!