Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Ugye ezek a gyógyszerek...

Ugye ezek a gyógyszerek nagyon erősek?

Figyelt kérdés

Édesanyám betegségéről szeretnék kérdéseket feltenni nektek! :)

Súlyos (pánikbeteg)

Szerintem nagyon sok gyógyszert szed(bár nem vagyok orvos,de abban biztos vagyok,hogy erősek a (gyógyszerei)...

Este 2 db Rivotril 2mg+2 db Tiager 2 mg-os+egy negyed Triticco+Magnézium 500 mg-os,+Doreta a térdére...Reggel Délben szintén fél-fél Rivotril+Tiager+Asactal(délben),Reggel+Este is szintén magnézium,szerintem már ez "beteges..(gyógyszerekre) gondolok...Izzad,dadog is,amit nem is csodálok...+nagyon hízlalják a gyógyszerek,hétfőn megyünk be Szegedre,mert sztem ez így nagyon nem frankó...Nincs kedve semmihez,családjával lenni,és még sorolhatnám,mondhatni,hogy "majdnem" egész nap ágyban van...

Köszönöm szépen mindenkinek az értékes válaszokat :)

#gyógyszer #erős #kedv #izzadás #pánikbetegség #nem törődik a családjával
2022. márc. 22. 22:30
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
100%

a rivotril addiktív nyugtató, ennek az adagja amit szed az nem vészes

a tiagen antipszichotikum, amit amúgy miért szed? ha pánikbeteg nem feltétlen kellene ez, mert tényleg eléggé szedál, antidepresszáns kellene, viszont akkor a doretát nem szedhetné.

a negyed tritticot meg alvásra szokták adni, ami szerintem tök felesleges rivotril meg antipszichotikum mellé.

így összeségében adagokban nem sok, inkább más gyógyszerek kellenének.

nem csodálom, hogy teljesen tompa

2022. márc. 23. 14:07
 12/27 anonim ***** válasza:
100%

"így összeségében adagokban nem sok,"

Hát nem tudom, de 4mg rivotril egyben, + még egyebek, szerintem nagyon is sok.

2022. márc. 23. 15:36
 13/27 anonim ***** válasza:
100%
Nm tehet róla.fuggo lett.de az én pszichiáterem és háziorvosom tanácsát neked kérdező ajánlom: napi 5-10-15es legtöbb biciklizés friss levegőn.anyukadat be kéne fektetni hosszabb időre mindenképpen. Én Kecskeméten voltam a Balaton utcán,honvéd kórház.nm tökéletes,de hívd fel őket,egy próbát megér.ez nm élet amin átmentek,sajnálom.magadra gondolj kérdező.fiatal vagy.a skizofrének ugyanolyan értékes emberek mint a többiek.csak mindenki kap egy stigmat.anyukadnak komoly orvosi felügyelet kell és neked idő hogy osszeszed magad,mert valószínűleg szüleid nélkül nm tudhatod mi lesz veled.vmit tanulj internetről.vagy egy szakmát legalább.azt kell mondanom,készülj fel arra hogy egyszer egyedül fogsz maradni.en is megyek vissza dolgozni 4oraba.sok kitartást kívánok és hívd fel a kecskemétieket holnap.max azt mondják,H nm.de a pszichiáterek jó arcok voltak velem mindig.
2022. márc. 23. 21:44
 14/27 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen mindenkinek a hasznos tanácsát,majd mindent megjegyzek,igen sajnos függő lett a gyógyszerektől,igen,én nagyon értelmes férfi vagyok,(a betegségem ellenére is),bolti eladónak tanultam,egy évem lett volna még hátra,de nem bírtam,a betegségem miatt...:(

Rokkant nyugdíjas vagyok ráadásul,ha elkezdenék valami képzést,akkor ezt megvonják...Minden munkához tapasztalat kell+motivációs levél+önéletrajz,sajnos nem bírom a tömeget+ mást se nagyon...

Egy baj van,nagyon buta dokik vannak Szegeden+durva,agresszív ápolók,akik nem figyelnek semmire(pedig ez lenne a dolguk),Tudom,még jó régen drogosok,bipoláris betegekkel voltam körülvéve..+ nagyon idős,súlyos betegekkel..Én segítettem a betegeknek mindent,megitatni őket,cigit tölteni stb..Megetetni őket,és még sorolhatnám,a betegségem miatt nem lehet barátnőm sem,(mert örökletes betegség sajnos,ha fiam születne,akkor 80% az esélye,hogy elkapja ezt a súlyos betegséget) :(

Apum meg rákos,(rosszindulatú,de nagyon normális ő is a betegsége ellenére :)

Még anyum mozogni sem bír,nem,hogy biciklizni...Igen,igazad van,be kéne fektetni,csak azt nem tudjuk hova :S

Apum kedden megy kemora+sugárkezelésre,én meg anyum hétfőn pszichiátriára,és ott mindent elmondunk,amit csak leírtatok :)

Nagyon szépen köszönöm nektek,minden jót,jó egészséget :)Ű

Remélem még nagyon sokat élhetek a szüleimmel együtt,ez lenne minden vágyam,semmi más,boldogság,béke,nyugalom,ölelés,szeretet(a szeretet mindennél többet ér),a képzésekre visszatérve,nincs türelmem semmihez sajnos..Anyum nem tud kerékpározni,mert kb 120 kg körül van,vagy még több,nem tudom...Volt már majdnem 140 kg is :O

Igazatok van,ez így nem élet...:(

2022. márc. 23. 23:13
 15/27 A kérdező kommentje:

Bolti eladói képzés nagyon nehéz,mindenhez érteni kell,ide-oda mászkálni busszal,és még sorolhatnám,nem is nagyon engednek a szüleim sehova,mert bármikor rosszul lehetek...:(

De viszont bicajozni imádok,amikor jó az idő :)

Volt olyan is,hogy egy nap alatt letekertem 20 km-t,ha nem többet :)

2022. márc. 23. 23:17
 16/27 A kérdező kommentje:
Apumért nagyon sokan imádkoznak(,hogy tünetmentes legyen),az egész családom+nagyon sok ismerősöm,barátom :) <3
2022. márc. 23. 23:20
 17/27 anonim ***** válasza:
100%
Kitartást kérdező és én is drukkolok nektek, hogy jobbra forduljanak a dolgaitok. Tied és a szüleidé is.
2022. márc. 23. 23:39
 18/27 A kérdező kommentje:

Bemásolom nektek még egyszer anyum gyógyszereit,nagy betűkkel(+ a mellékhatásaikat is)

Szóval este 2 darab RIVOTRIL 2 MG-OS,ESTE 2 TIAGER 100 MG-OS),1 DB DORETA 75/650 MG-OS+MAGNÉZIUM REGGEL ESTE 500 MG-OS)+1 NEGYED TRITTICO(NEM IS OLYAN RÉGEN EGY EGÉSZET SZEDETT)MOST CSAK EGY NEGYEDET KAP),AKKOR SZINTÉN REGGEL DÉLBEN FÉL-FÉL RIVOTRIL+TIAGER,REGGEL DORETA+ESTE IS,DÉLBEN SZINTÉN ASACTAL 100 MG-OS,A TRITTICO 150 MG-OS

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

2022. márc. 24. 08:55
 19/27 A kérdező kommentje:
Olvassátok el,bocsi,jó hosszú lett,még Remifemin+-ot is szedett,azt hittük változókor,de nem az,semmilyen hatása nem volt...
2022. márc. 24. 08:56
 20/27 A kérdező kommentje:
17. Nagyon szépen köszönjük,kedves vagy! :)
2022. márc. 24. 10:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!