Ugye ezek a gyógyszerek nagyon erősek?
Édesanyám betegségéről szeretnék kérdéseket feltenni nektek! :)
Súlyos (pánikbeteg)
Szerintem nagyon sok gyógyszert szed(bár nem vagyok orvos,de abban biztos vagyok,hogy erősek a (gyógyszerei)...
Este 2 db Rivotril 2mg+2 db Tiager 2 mg-os+egy negyed Triticco+Magnézium 500 mg-os,+Doreta a térdére...Reggel Délben szintén fél-fél Rivotril+Tiager+Asactal(délben),Reggel+Este is szintén magnézium,szerintem már ez "beteges..(gyógyszerekre) gondolok...Izzad,dadog is,amit nem is csodálok...+nagyon hízlalják a gyógyszerek,hétfőn megyünk be Szegedre,mert sztem ez így nagyon nem frankó...Nincs kedve semmihez,családjával lenni,és még sorolhatnám,mondhatni,hogy "majdnem" egész nap ágyban van...
Köszönöm szépen mindenkinek az értékes válaszokat :)
Sajnos nincs másik orvos Szegeden...:(
Annyival szeretném még kiegészíteni,hogy még jó régen,bolti eladóként dolgozott,nagyon sokat volt rosszul..Mindig íratott fel magának(ismerőseivel) Rivotrilt+nagyon sokat cigizik+elég sok kapucsínót iszik..Borzalmas..Reggel is olyan gyorsan eszik,hogy az valami hihetetlen+délben is,este meg egy falatot sem,nem is olyan régen apum kihívta rá a mentőt,elvitték,de nem fektették be a pszichiátriára(azt mondták,hogy teltház van,anyum nem bírná ott ki)...az orvosa azt mondta neki,hogy emeljék fel egy negyed helyett,1 egészre a Triticcot,most egy negyedet kap...Hétfőn megyünk ellenőrzésre,és majd mondja a dokijának,hogy csökkentsenek a gyógyszerein,mert valóban,ahogy írtad,brutális mennyiség...+este egy falatot sem eszik..Sokszor előfordult olyan is,hogy a gyógyszerek miatt nyelési nehézségei voltak...(magyarul hányt,elég sokszor...,nem rágja meg a falatokat,amiket eszik+tusolásra is alig lehet rábírni...Van olyan is,hogy hiába szólunk neki szépen,még csak nemm is válaszol,olyan kába ettől a töméntelen mennyiségű gyógyszertől,+ nagyon kövér...Mindent a családjától vár el..
+ még annyi,hogy már este fél 7 körül elmegy aludni...amit nem is csodálok,ennyi gyógyszer mellett...:(
Valami megoldás csak "létezik",mert ez így tönkrevágja a szervezetét(sok gyógyszerre gondolok...)
Azért nem olyan brutális az az adag. Valószínűleg már hozzá van szokva a hatóanyaghoz.
Lehet, hogy édesanyádnak más típusú gyógyszer kellene.
Mindenestre nagyon beteg, ne beszélj róla így!
Nos valóban annyi gyógyszert szed, amivel simán le lehetne szedálni egy felnőttet.
De gondolom ezeket évek óta szedi, és csak az adagot növelik, mivel már hozzá szokott a szervezete, és nem megfelelően reagál rá.
De azt kötve hiszem, hogy "Sajnos nincs másik orvos Szegeden...:("
Ezt Istenhátamögött-alsón el tudom képzelni, de Szegeden nem.
Mindenképpen másik orvost javasolnék, esetleg magánrendelésen egy konzultációt.
Köszönöm szépen mindenkinek! :)
Kedves 6. hozzászóló,hidd el,nagyon brutális ez az adag,+ az a rengeteg kapucsínó+sok cigi,ennyi gyógyszerre...Nagyon kiütik...
Édesapám valamelyik nap fel is ébresztette,hogy gyerünk tusolni,még csak válaszolni sem volt méltó,annyira kába volt...Nagy nehezen én letusoltottam,önállóan semmit sem tud csinálni,de a cigi+kapucsínót nyomja ám befelé,igen súlyos beteg,Apukám is rákos,mindent megtesz értünk,főz süt,mindent,pedig a rák miatt alig bír mozogni...Az án betegségemről meg ne is beszéljünk,de akit érdekel súlyos,paranoid skizofrénia,2008-ban kezdődött....Megérdemli nagyon az ilyen beszélgetéseket...Komolyan mondom,nem vagyok haragtartó típus,de ez valami borzadály,amit anyum csinál..Sajnos nem tudunk másik orvost keresni,mert nem nagyon vannak,Apum meg nem tud vezetni,kocsi elég rossz állapotban van,+ Apumnak le van járva a jogsija..Nem is engedem így vezetni,remélem érthetően fogalmaztam :)
7.,nagyon igazad van,úgy kiüti ez a sok gyógyszer,hogy az hihetetlen...
Mindenki le van százalékolva a családunkban,nem is kicsit...Apum utánam kapja a GYOD-ot...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!