Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hogy éljem ezt túl?

Hogy éljem ezt túl?

Figyelt kérdés

Édesanyám miattam halt meg, mert a járvány közepén meglátogattam és véletlenül megfertőztem coviddal. Nem tudtam, hogy beteg vagyok, természetesen. Aztán másfél hétig bejártam hozzá a kórházba és végignéztem a haláltusáját. Egyedül élt, idős volt sok betegséggel és én azért nem költöztem hozzá haza, mert együtt éltem valakivel, akiről kiderült, hogy nem szeret, nem állt mellettem a nehéz időkben, más nőkkel ismerkedett a hátam mögött. Mikor már nem kellettem, átlépett rajtam. Most van új párja, boldog, látom a közösségi oldalakon. Én meg mindennap az öngyilkosságon gondolkodom, csak gyáva vagyok megtenni.

Jártam pszichológushoz, de nem segít, mert még többet agyalok így a múlton, abbahagytam, mert úgy éreztem, hogy meg fogok őrülni. Gyógyszert is próbáltam, de csak rosszabbul voltam tőle.

Tudom, hogy nem tudjátok a választ, köszönöm, hogy meghallgattatok.

2022. márc. 21. 09:22
 1/4 anonim ***** válasza:
88%
Feküdj be a pszichiátriàra.
2022. márc. 21. 09:31
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Én nagyon szívesen beszélgetek veled. Hátha tudom a választ? Örülök, hogy próbálsz segíteni magadon. Ajánlom számodra a 116-123 telefonszámot, ha lelki elsősegélyre van szükséged.
2022. márc. 21. 09:44
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Ez egy olyan rossz, fajo helyzet, aminel mar csak jobb johet az eletedben, ezert erdemes megvarni, h mi szepet tartogat meg neked az elet, es nagyon bizni benne. Egyebkent azt sosem lehet biztosan tudni, h edesanyad valoban miattad, ill. a Te covidodbol kifolyolag halt meg. Lehetseges, h a tobb betegsege es az eletkora okozta a halalat, az is lehet, h elelmiszerrel, vagy hasznalati cikkel kerult be a covid a lakasba. Ez ellenorizhetetlen, kiszamithatatlan. Vedd ugy, h sajnos neki igy volt megirva a sorsa. A fickot pedig ne sajnald egyaltalan, orulj neki, h kiderult a valodi jelleme. Jonni fog sokkal jobb is nala, ha megvarod, es nem kovetsz el hulyeseget magaddal helyette. Egyebkent abszolut megertelek, es egyutt is erzek veled, de ne hibaztasd magad, vannak dolgok, amik felett sajnos nincsen befolyasunk. Nem Te okoztad edesanyad halalat. A korulmenyek hoztak igy, amiket nem tudtal befolyasolni! Az elet nagyon kegyetlen tud lenni, kegyetlenul szomoru, de kegyetlenul szep is. Te most nagyon lent vagy, de ez nem marad mindig igy, idovel felfele indul majd a sorsod kereke. Beszelgess magadban az edesanyaddal, es kerj tole bocsanatot, ha ennyire nagy buntudatod van. Neki mar sokkal jobb, de ezaltal neked is megkonnyebbul a lelked. Nem gyogyszerekre van szukseged, es nem is onpusztitasra, hanem talan uj kornyezetre, es uj, megbizhato tarsra. probalj meg olyan munkat, vagy elfoglaltsagot talalni, ahol masokon tudsz segiteni, az nagyon jol fog esni neked is, sokat segit a lelkeden. Ha ez a szomoru helyzet valoban csak rajtad mult volna, akkor egyaltalan nem igy tortent volna.
2022. márc. 21. 09:47
 4/4 anonim ***** válasza:
100%
Egyáltalán nem biztos, hogy te fertőzted meg édesanyádat. Egy világjárvány közepén kb mindenhol ott volt a vírus. Az ápolónő ruháján, a kilincseken, a levegőben, a kanálon, stb. Szerintem az lenne a legjobb, ha elengednéd ezt az önvádat. Anyukádat nem hozza vissza, és csak te is tönkremész. Édesanyád azt szeretné, hogy boldog légy. Gondolj rá szeretettel, gyújts neki egy mécsest, és tereld el a figyelmed a témáról. Mindannyian meg fogunk halni előbb vagy utóbb, szerintem ne önmarcangolással töltsd el a maradék kis idődet.
2022. márc. 21. 09:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!