Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hogyan "éljem túl" a vérvételt?

Hogyan "éljem túl" a vérvételt?

Figyelt kérdés
Nagyon félek. Volt már vérvételem és nem fájt, de akkor is félek valamiért. Mit csináljak vérvétel közben, hogy eltereljem a gondolataim, és ne figyeljek rá?

2021. máj. 28. 15:50
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Meditáció
2021. máj. 28. 15:52
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Szólj annak, aki a vért veszi. Fel tudnak készülni.

Gondolj arra, hogy számtalan ember kibírja, ezért kibírod Te is. Légy erős!

2021. máj. 28. 15:57
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Éhgyomri vérvételnél is általában megengedik és nem befolyásol semmit, ha abban a pillanatban, mikor beszúrja a tűt, elkezdesz enni egy csokit. Főleg ha csak egy kémcső vérre van szükség. Nem szívódik fel a cukor olyan gyorsan. Az édes íz segít, hogy ne legyél rosszul.
2021. máj. 28. 16:05
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Szi. Én borzasztóan félek a tűtől,szinte az ájulás keringet minden egyes vérvételnél, én mindig szólok előre a vért vevőnek hogy félek és lehet hogy rosszul leszek , olyankor mindig azt mondják fordítsd el a fejed és csukd be a szemed és ne félj jó kezekben vagy.:) utána megszólnak hogy kész vagyunk ,én meg csak ennyi volt?:)
2021. máj. 28. 16:08
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Azért a gyilkosság, mint kulcsszó, kicsit durva...

Azt mondod, voltál már vérvételen, és nem fájt. Akkor meg tudod mondani, mitől félsz?

Engem anno elég rendesen megkínoztak a szar vénáimmal, mire vért tudtak venni, ez pszichésen nagyon belémivódott, minden alkalommal rosszul lettem.

Aztán egyszer erkölcsi kérdést csináltam egy véradásból, elmentem. Utána újra meg újra, mert jó érzés volt.

Aztán beteg lettem. Most hetente kétszer járok laborba, plusz injekció, mellette havonta egy infúzió, plusz otthon injekciózom magam minden este. Ma konkrétan egy labor és egy injekció után alig tudták bekötni az infúziót, háromszor szúrtak meg, de már fel sem veszem.

Tudod, hogy az egész agyban dől el?

Nem kell ráparázni. Tudom, mondani könnyű, de nincs rossz élmények, nem idegen dolog, egyszerűen nincs okod a parára. Ha mégse tudod legyőzni, akkor jelezd a laborosnak, hogy félsz, ha normális, akkor biztosan megpróbálja elterelni a figyelmedet.

2021. máj. 28. 16:24
 6/7 anonim ***** válasza:
54%
Juj de dramas lehetsz. Mik ezek a kulcsszavak? Gyilkossag? Halal? Egy verveteltol? Jesszusom.
2021. máj. 28. 16:56
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
Előtte szólj, hogy rosszul vagy tőle és akkor a tapasztaltabb kollégát küldik.
2021. máj. 28. 17:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!