Állandóan rosszul vagyok. Milyen terápiára lenne szükségem?
Figyelt kérdés
Állandóan szorongok. Félek a rosszullétektől és a betegségektől és talán emiatt, de lehet, hogy ennek a félelemnek valami más áll a hátterében tudat alatt. Állandóan szédülök, fáradt és gyenge vagyok, nem bírok egyhelyben állni, mindig le kell ülnöm. Az emesztesem az egy katasztrófa, étvágytalan vagyok, ég a gyomrom, egy ideje átlagosan naponta 1-2 szendvicset eszek, leirni is rossz, de ha dolgozok alig tudok enni, mert idegen helyen sose esik jól, ha itthon vagyok meg sokat alszok és akkor azért eszek keveset. Emellett mikor milyen bajom jön elő, néha a mellkasom fáj, máskor úgy érzem, hogy nem kapok levegőt, van amikor hányingerem és hasmenésem van. Egyszerűen rossz a kozerzetem. Voltam már kivizsgálásokon. A laborom tökéletes. Kardiológusnal minden rendben volt. Gasztroenterologian se találtak semmi szervi eltérést. Ahol a panaszaim kapcsán jártam minden leletem negatív. Pszichológushoz is járok, de semmi nem segít, pedig igyekszem. A tanácsára elkezdtem edzeni, magamhoz képest jól bírom és szeretem is. Járok társaságba, programokra. De sose vagyok jól, csak már megszoktam. Nem tudom elengedni magam. Már tisztában vagyok, hogy minden a fejemben létezik csak, de ez se elég. Azt se tudom már milyen "normálisan" érezni magam. 23/L2022. márc. 19. 05:26
1/6 anonim válasza:
A pszichológus segít, csak hosszú idő lesz.
2/6 anonim válasza:
A háziorvosodat is jó lenne felkeresned.
3/6 anonim válasza:
2es vagyok. Bocs az elòzőért, figyelmetlenül olvastam a kérdésedet
Az 1esnek van igaza, fordulj pszichológushoz. Én is jártam pszichológushoz, kész csodát tett velem kb fél év alatt.
4/6 anonim válasza:
2-es Szerinted nem ott kezdte, ha több féle szakorvos vizsgálta, és semmit nem találtak?
5/6 anonim válasza:
Generalizált szorongásnak tűnik, idegeskedés, neurózis. Meg kéne tanulni lazítani, pihenni, és a gondolkodást átalakítani. Utóbbit kognitív viselkedésterápiának hívják. A sport is jó, emellett érdemes lenne vmi ellazító hobbit találni pl olvasás, természetben sétálás, rajzolgatás, festegetés, ilyesmi.
6/6 anonim válasza:
Velem is ugyanez van, 1 eve korulbelul, dokiknal mindenhol voltam már,
Nekem a hasam faj folyamatosan, a gasztros doki mondta hogy szorongas lehet es, valahogy fejben kene megszuntetni ezt de en nem tudom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!