Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Állandóan változik a hangulato...

WidowmakerButt kérdése:

Állandóan változik a hangulatom, egyszer életvidám, máskor már unom az életet. Mitől lehet ez? Mit lehet tenni?

Figyelt kérdés

Pontosan nem tudom már hány éve, de állandóan hangulatingadozásaim vannak, kb. két hét "bárcsak meghalnék már" után jön a pár napos "most ezt is megcsinálom, meg azt is, úgy örülök az életnek", majd ez ismétlődik.

Barátaim vannak, az életmódom nem egészségtelen (csak úgy említem, mert képes lesz valaki azt írni megoldásnak, hogy keressek barátokat stb.)

Állandóan aggódok még a legkisebb dolgokon is. Eléggé könnyen tanulok, mégis képes vagyok órákon át idegeskedni mielőtt nekiállnék, így lazítani se tudok előtte, mert úgyis csak abból áll hogy idegeskedek egész végig, és mivel unott vagyok, ezért olyankor nehezebb is a tanulás, csak mint mondtam, nem tudok ellazulni, kikapcsolódni mielőtt befejezném a kötelességeimet.

Mi lehet ez? Depresszió? Tudom, hogy ezt internetről nem lehet csak úgy megállapítani, viszont segítene rájönnöm, hogy milyen úton induljak el a probléma megtalálására

2022. febr. 1. 00:54
 1/5 anonim ***** válasza:
54%
Esetleg bipoláris depresszió, borderline személyiségzavar? Elvileg rájuk jellemző ez az érzelmi hullámvasút. Itt nem fogjuk tudni megállapítani. Ha tudsz, menj el orvoshoz.
2022. febr. 1. 00:56
 2/5 anonim ***** válasza:
64%

ha 2 hetente változik akkor inkább bipolaris

de persze fordulj szakemberhez

2022. febr. 1. 01:04
 3/5 anonim ***** válasza:
Pszichiátriára menj!
2022. febr. 1. 07:12
 4/5 anonim ***** válasza:
Szia! Voltál orvosnál? Kiderült, mi ez? Nálam ugyanez van, akinek elmondtam, azt mondta, ez normális, mert mindenkinek változik a hangulata, de ő nyilván nem érzi, mekkora különbségeket élek meg, és ez mennyire kibírhatatlan. Ha ez a normális, akkor nem akarok, nem bírok így élni. Az orvos tervben van, csak még nem volt bátorságom.
2023. dec. 2. 23:44
 5/5 A kérdező kommentje:

Szia! Én őszintén nem voltam orvosnál ezzel, csak az utóbbi napokban jártam el egy párszor pszichológushoz, mert más betegségem van, ami lehetséges hogy pszichés úton van.

Ez az egész hangulatingadozás számomra abbamaradt, nem tudom pontosan mi válthatta ki, mert nem történt semmi ami miatt szomorú, esetleg depressziós lettem volna. Ami nagyon be tudja folyásolni a mentális állapotodat, akármiről is van szó, az az, hogy mennyire vagy hidratált. Nekem a kedvetlenséggel nagyon sokat segített, amikor elkezdtem odafigyelni, hogy rendszeresen iszok elegendő mennyiséget. Nem tudom, hogy tényleg ez segített konkrétan, vagy csak tényleg elhitettem a szervezetemmel, hogy ez volt a baj, de mindenesetre amióta jobban odafigyelek erre, azóta múlt el ez a fáradtság, kedvtelenség.

Nem biztos hogy nálad is ez a helyzet persze, nekem is vannak még olyan napok, amikor magam alatt vagyok egy kicsit, akármennyit is iszok közben, szóval tényleg lehet valami mentális úton is, időszakos depresszió amit én olvastam ez ügyben, ami néha előjön néha eltűnik

Mindenesetre sok sikert a diagnózisod megtalálásához!

2023. dec. 5. 23:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!