Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Életvidámság, energia visszasz...

Életvidámság, energia visszaszerzése hogyan lehetséges?

Figyelt kérdés

Régebben úgy tudtam örülni mindennek, minden érdekelt és még a nehéz időkben is csak hajtottam előre, vettem az akadályokat.

Most viszont valahogy visszaesett az életkedvem, napközben állandóan kényszergondolatok gyötörnek, ami arról szól, hogy félek, hogy kárt teszek magamban. Eköré már egy komplett téveszme rendszert építettem ki és ezzel a gondolattal ébredek és ezzel fekszem.

Kb. egy éve meg minden este halálfélelmem volt, nem mertem elaludni és akkor meg szinte kórosan féltettem az életemet.

Voltam pszichológusnál másfél hónapja.

Az összes személyiségteszt teljesen negatív, azt mondta, hogy semmi patológiás probléma nincs, csak szorongásos vagyok. Változhatott azóta ez az eredmény?

Szeretném úgy élvezni az életet, ahogy régen. Csak már annyi mindent kipróbáltam, hogy nem tudom már mi segíthetne ezen az állapoton. És azt sem tudom tulajdonképpen mi ez az állapot.

Létezik, hogy csak a szorongást élem meg ilyen kényszeres, téveszmés módon és csak azt hiszem, hogy depis vagyok?

17/F

2017. aug. 20. 19:10
 1/3 anonim ***** válasza:
Olvasd el a Mennyei prófécia című könyvet.
2017. aug. 20. 19:21
 2/3 anonim ***** válasza:

Ismerős a helyzet, szinte ugyanez van nekem is. Én is szorongok, kényszergondolatok kínoznak. Mondjuk ebben közrejátszik az is, hogy lassan egy éve szinte csak rossz történik velem. Nehezen tudok csak a jóra koncentrálni.

Az a lényeg, hogy mindig lebegjen a szemed előtt egy cél, amiért küzdeni akarsz. Emiatt lelkesedni fogsz és nem fogsz visszasüppedni a "nyomorúságos érzésekbe". Legyen valami értelme az életednek, amiért küzdeni akarsz.

2017. aug. 20. 19:37
 3/3 anonim ***** válasza:
Mindenkinek más segít. Én pont úgy csinálom hogy miután befejeztem a szükséges dolgaimat kikapcsolom az agyam pl zenével. Olyankor próbálok minden gondolatot kizárni. Vagy hallgatok motivációs szöveget minden reggel a youtube tele van ilyennel. Neked is legyen napi 1 órád arra hogy valamilyen módon lenyugodj és elengedd az egész napi stresszt. Feküdj le minden nap azonos időben, járj kirándulni a szabadidőben. Sportolj valamit mert a fizikai aktivitás hatására az agy sem pörög annyira. Nekem ezek segítettek.
2017. aug. 20. 20:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!