Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Így is fel fog írni gyógyszert...

Így is fel fog írni gyógyszert a pszichiáter?

Figyelt kérdés

Januárban nagyon erős depresszióba süllyedtem, konkrétan pánikrohamaim voltak (a boltban tudtam valahogy menedzselni, otthon nem), éjjel felébredve sírógörcsöt kaptam, úgyhogy kértem egy időpontot állami pszichiáterhez, március végén megyek.

Most már jobban vagyok, 6 hete nem volt ilyen pánikos időszakom, sírni azt még mindig szoktam, nem éppen ideális jelenleg az életem. Átgondoltam néhány dolgot, a körülmenyeim nem változtak, csak a hozzáállásom lett picit jobb.

Nem félek a gyógyszertől, de van rá esély hogy inkább azt mondja egy pszichológussal beszéljem át a problémáimat? Mert ezeken a gyógyszer sajnos biztosan nem fog segíteni. Minimum egy kombinált terápia kellene, de magánra nem telik.

2022. márc. 13. 23:26
1 2
 11/18 33fn9 ***** válasza:
100%
Az escitil nem sima citalopram hanem eszcitalopram ami a citalopram S stereoizomere. Sokkal jobb mint a sima citalopram. Állítólag 😅 holnap fogom elvileg elkezdeni. Én is foson vagyok kicsit. Ha szeretnél beszélgetni írj privátban.cymbalta duloxetine dulsevia annyira nem izgi. Kapszulás a tablette nem lehet felezni negyedelni stb.
2022. márc. 15. 20:20
 12/18 anonim ***** válasza:

#11: köszi, nem tudtam, hogy van különbség! Jónak mondják az escitilt, úgyhogy remélem, neked is fog segíteni.

Kérdező: nem az a lényeg, hogy mennyire tartanak súlyos esetnek. Az a lényeg, hogy szakszerű segítséget kapj. Szurkolok!

2022. márc. 15. 20:34
 13/18 33fn9 ***** válasza:
11es vok. Cipralex, escitil, scippa, escitalopram-teva ezek mind ugyan azon hatóanyaggal futnak. Amúgy sok jót is meg sok rosszat is olvasni. Olvasgattam 1-2német oldalt is ott is elég vegyesek a vélemények. Van akin segít van aki szarabbul van. Sajnos nem lehet előre tudni.
2022. márc. 15. 21:35
 14/18 anonim ***** válasza:
Írtak fel gyógyszert? Mit?
2022. márc. 28. 08:40
 15/18 A kérdező kommentje:
Holnap megyek csak dokihoz, sajnos hosszú a várólista általában mindenhol. Kíváncsi leszek, majd megírom!
2022. márc. 28. 10:58
 16/18 anonim ***** válasza:
Vátjuk a fejleményeket.
2022. márc. 28. 11:23
 17/18 A kérdező kommentje:
Legenyhébb 5mg Scippát (escitalopram) kaptam kevert szorongásos és depresszív zavar diagnózis mellett. 6-8 hónapig szednem kell (emelhető ha kell), illetve májustól járhatok pszichoterápiára. Amit elmondtak, azt nagyjából eddig is tudtam/sejtettem, szóval nem akartam megúszni a gyógyszert, remélem használni fog a terápiával.
2022. márc. 29. 12:39
 18/18 anonim ***** válasza:
Ezt örömmel olvasom! Remélem segíteni fog.
2022. márc. 29. 12:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!