Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mit lehet tenni a szorongás...

Mit lehet tenni a szorongás okozta hasfájás ellen?

Figyelt kérdés

Szociális és generizált szorongással küzdök.

Járok pszichológus fél éve.

Másnak is szokott fájni a hasam szorongás miatt?

2022. márc. 11. 13:46
1 2 3
 21/27 A kérdező kommentje:

Igazából most is történt egy negatív dolog amibe nagyon bele éltem magam, hogy össze jöhet, de végül nem fog.

Szerintem nem lehetek depressziós, mert azért vannak dolgok, amik boldogitanak és nem állandó rossz kedv és szorongás van rajtam.

Csak néha tényleg elfáradok úgy érzem és talán jobban megviselinek a kisebb negatív hatások is.

Igazából mondta a pszichológus, hogy érzékeny alkat is vagyok.

2022. márc. 11. 16:51
 22/27 anonim ***** válasza:
Nekem nem fájni szokott, de leginkább nekem is emésztőrendszeri problémákat okoz a szorongás: hányinger, étvágytalanság és néha enyhe hasmenés.
2022. márc. 11. 18:15
 23/27 anonim ***** válasza:

Én úgy látom, hogy a pszichoterápia még tovább stresszel téged, ha ott is csak azt kapod, hogy mit nem csináltál jól és mit kellett volna máshogy! Nem biztos, hogy neked át kell változnod egy másik személlyé. Néha lehet hibázni, el lehet fogadni, hogy te ilyen vagy, nem mindig húzod ki magad, stb. És onnantól, ha kicsit megnyugodtál, hogy nem alapvetően van veled probléma, elkezdeni felépíteni egy belső önbizalmat, nem pedig begyakoroltatni helyzeteket, mondatokat, hogy majd legközelebb hogyan csináld. Hiszen, ha nincs meg a belső erő hozzá, akkor legközelebb sem fogod tudni magad érvényre juttatni.

Egyetértek, hogy ez a terapeuta nem biztos, hogy a legmegfelelőbb a számodra, lehet, hogy másikat kellene keresned, aki elfogadóbb veled. És átmenetileg használhat az antidepresszáns is, nem lesz tőle mindenki függő.

2022. márc. 17. 10:06
 24/27 A kérdező kommentje:

Értem. A pszichológusom azt mondta gyakorolni kell a bizonyos szociális szorongást okozó helyzeteket másképpen nem múlik el.

Meg azt is mondta, hogy nekem alapból, ilyen szorongó a természetem szóval teljesen sosem fog elmúlni.

2022. márc. 17. 10:54
 25/27 anonim ***** válasza:
23-as vagyok. Van némi igazság abban, amit mond. Én is szorongó vagyok és igen, néha az segít, ha egyszerűen csak elfogadom, hogy ez van, szorongok. Akkor szorongva csinálok dolgokat. Nekem pl a mindfulness módszer nagyon sokat segített. Ott megtanulod elfogadni a gondolataidat, érzéseidet, nem azonosítod vele magad.
2022. márc. 17. 10:58
 26/27 anonim ***** válasza:
Olyan nincs, hogy sose fog elmúlni meg hogy szorongó természet! Akinek van önbizalma, az nem szorong. És a pszichológusnak az a dolga, hogy az elvesztett önbizalmadat visszaépítse, nem az, hogy eleve lemondjon róka. Rossz szakembernél vagy!
2022. márc. 17. 13:04
 27/27 anonim ***** válasza:

Savad lehet magas a szorongás miatt, amíg a terápia nem segít lehet szedni savlekötőt, ha felírja doki. Én nekem reggel szokott fájni a gyomrom e nélkül, szintén szorongó típus vagyok.

49 évesen az ötödik terápiát kezdem épp, valóban van olyan terapeuta, aki nem annyira passzol, a másik meg sokkal inkább tud segíteni. Ez múlik az alkalmazott módszeren is. K.I.P., EMDR, kognitív, analitikus, állatterápia, stb. Próbálgatni kell, esetleg önsegítő könyvekkel, csoportokba járással kiegészítve...

2022. márc. 17. 14:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!