Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Régebbi sérelmeken, beszólogst...

Régebbi sérelmeken, beszólogstásokon, ami ptsd formájában jön vissza, hogy lehet túllépni ha már dührohamaim vannak miatta?

Figyelt kérdés

Sok konfliktusom volt, de 2 éve dolgoztam egy munkahelyen ahol nagyon mérgező volt a környezet.

Volt ott egy középkorú, nagyon fura nő, láttam hogy az első naptól nem kedvel.

Sokszor szólt be burkoltan, máskor már nem is burkoltan, de mivel szorongó vagyok és szociális fóbiás, hirtelen nem tudtam hogy mit reagáljak, így inkább elengedtem a fülem mellett.

Mostanra nagyon rossz állapotban vagyok, személyiségzavarom van, szinte naponta jön vissza ez a eset és az hogy mit kellett volna mondanom annak a kövér frusztrált irigy nőnek.

Képtelen vagyok elfogadni hogy tiszteletlenek voltak velem a múltban, duhrohamokat kapok, amiért nem szóltam vissza. Mit lehet ezzel kezdeni?

2022. márc. 10. 12:16
 1/5 anonim ***** válasza:
Pszichológushoz kell vele fordulni, de minél előbb.
2022. márc. 10. 12:22
 2/5 anonim ***** válasza:
95%

Terápia.

Sok dolgot kell kibogozni, ez a dolog csak valaminek a tünete, önmagában nem a próblema.

Nekem is ptsd a diagnózis, most kezdtem a terápiát. Mindenképp beszélgess szakemberrel, ne vidd be magad egy negatív gondolatspiralba. :)

2022. márc. 10. 12:24
 3/5 anonim ***** válasza:
91%
Én is egy ilyen helyen voltam szakmai gyakorlaton 4 hónapig. Egy perccel sem bírtam volna tovább, már kb. nem is aludtam a végére. Nálam szinte az egyész iroda ezt csinálta a gyakornokok felé burkoltan és nem burkoltan. Sőt, egymást is kibeszélték a hátuk mögött, de ami a legrosszabb, az irodába betévedő embereket is. A mai napig rosszul vagyok, ha rájuk gondolok. Érdemi segítséget nem tudok adni, mert nem vagyok szakember, de számomra az a legmegnyugtatóbb gondolat, hogy ők évek óta ott dolgoznak a mérgező környezetben és még sok évig ott fognak dolgozni. Annyira megkeseredettek és seggnyalók egymás felé, hogy képtelenek lesznek akárcsak egy őszinte érzelem átadására. A saját szarukban fognak megrohadni, amiről csakis ők tehetnek. Igaz, hogy ezzel a környezetüket mérgezik, ami szörnyű, de saját magukat még jobban. Nekem pedig van olyan lehetőségem, hogy eljövök onnan és vissza sem nézek, de ők nem tudnak elmenekülni saját maguktól. Próbálj meg erre gondolni. Bárki jobb ember annál, mint az, aki másokat szekál ráadásul felnőtt (!!) korában. Ahogy mondod, ez egy frusztrált nő, a saját maga életét utálja és fogja is. Ezzel próbál kompenzálni.
2022. márc. 10. 12:29
 4/5 A kérdező kommentje:
Pszichologusnal mar voltam, erre meg ki sem tértünk. Sajnos nem tudom elviselni a tudatot hogy egy ilyen semmi gyoker nő tiszteletlen volt velem. Egyébként névtelenül mar írtam neki online, le is tiltott, valahogy muszáj oldanom a feszültséget es a dührohamokat. Haragszom magamra amiért nem küldtem el az anyjába es ezzel mar nincs mit tenni, nem tudok visszamenni az időben. Ha csak egy képen meglátom felfordul a gyomrom…
2022. márc. 11. 20:14
 5/5 anonim ***** válasza:
91%
Kedves Kérdező, egy dolgot tehetsz csak, hogy tanulsz az esetből és a jövőben nem engeded, hogy mások tiszteletlenül bánjanak veled. Mindenkit érnek attrocitások, bántások, nem mindig sikerül megfelelően kezelni. Egyébként az aggresszió nem megoldás, a felnőtt, higgadt önvédelmet kell megtanuli kialakítani. Ebben sokat segíthet a pszichológus.
2022. márc. 17. 11:07

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!