Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Szorongás/lehangoltság esetén...

Szorongás/lehangoltság esetén segít a környezetváltozás?

Figyelt kérdés
Kb 3 hétről lenne szó. Már egyedül lakom, mostanában megint eléggé magam alatt voltam, a szorongásom is erősödött, arra gondoltam, ha majd jön anyukám, vele “haza” mehetnék és akkor ott lennék egy olyan 3 hétig, így kevésbé lennék magányos, más helyen lennék, többet mozdulnék ki. Szerintetek? Csak kicsit megrémiszt a spontaneitásom, mert soha nem hoztam még ilyen hirtelen döntést.
2022. márc. 8. 22:11
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Dolgozni vagy iskolába nem kell menned akkor menj.
2022. márc. 8. 22:23
 2/12 A kérdező kommentje:
Azt meg tudom oldani.
2022. márc. 8. 22:33
 3/12 anonim ***** válasza:
Szerintem jót tenne.Ha nem érzed jól magad maximum hazajössz.
2022. márc. 8. 22:36
 4/12 anonim ***** válasza:

Ha csak szorongas, idegeskedes akkor a jol ismert igyal sok vizet, menj sportolni, menj levegore/termeszetbe, menj emberekhez, meditalj, nezz meg egy sorozatot, fokuszalj a munkara vagy hasonlo kotelessegre.

Ha a szorongas komolyabb eredetu, eros ongyilkossagi hajlam, skizofrenia paranoia meg ilyenek, akkor inkabb hivd a dokit es vedd be amit be kell.

2022. márc. 8. 22:42
 5/12 anonim ***** válasza:
A környezetváltozás sokat segíthet, amennyiben pozitív környezetre váltod a mostanit. Alapból se ártana gyakrabban kimozdulnod, meg spontánabban élned, ha a magány és monotonitás rossz hatással van rád. De azért jó lenne egy szakemberrel is beszélned, ha komolyabb lelki, vagy mentális gondjaid vannak.
2022. márc. 8. 23:25
 6/12 anonim ***** válasza:
Nekem csak rosszabbodott, mivel a komfortzónámon kívül mindenhol jobban szorongtam.
2022. márc. 8. 23:53
 7/12 A kérdező kommentje:
Ott éltem évekig, illetve az lenne a pozitívum, hogy ott lenne anyukám, legalább délutánonként/esténként meg hétvégente. Sajnos tényleg nagyon sokat vagyok egyedül és igaz, hogy introvertált vagyok, mindenkinek más az igénye, de igaz, hogy ez senkinek nem jó. Lehet hogy gáz, de jelenleg úgy igazán csak anyukám van nekem (meg apám, de vele nem olyan szoros a kapcsolatom), nincsenek barátaim, nincs párom, nincs testvérem.
2022. márc. 9. 07:17
 8/12 A kérdező kommentje:
Most jelenleg nagyon rosszul érzem magam, teljesen magam alatt vagyok, és ilyenkor rosszabb, hogy senki nem tud ebből kizökkenteni, senki nincs, aki megöleljen stb.
2022. márc. 9. 07:18
 9/12 anonim ***** válasza:

Gondolom, hogy dolgozol, ha már egyedül el tudod tartani magad.

Nagyon nehéz kilépni ebből, én már csak tudom, évekre bezártam magam, minden feladatommal mást terheltem, mert én képtelen voltam a szorongás miatt.

Mennyit vagy emberek között? A munkahelyen, boltban, pl.

Milyen hobbijaid vannak?

Sportolsz-e?

2022. márc. 9. 07:41
 10/12 A kérdező kommentje:

Annyira nem súlyos, hogy a mindennapi dolgaimat ne tudjam elintézni, bár tény, hogy nehezebb.

Keveset vagyok emberek között, változó, de heti 1-2 alkalmat mondanék. A boltba menést is egyébként addig húzom, ameddig tényleg muszáj elmenni, mert nincs miből főzni vagy nincs mit enni, pedig igazából a boltban már nem szorongok (volt, amikor igen).

Kifejezetten hobbijaim nincsenek, a nyelvtanulást mondanám annak, illetve szeretek olvasni, filmet nézni, más nagyon nincs.

Jelenleg nem sportolok, néha nekiállok jógázni, de nem rendszeresen. Egyébként tudom hogy rossz, de utálok sportolni. És ez is nevetségesen hangzik, de “megijeszt” az is, ha felmegy a pulzusom, hiába tudom, hogy sportnál ez normális.

2022. márc. 9. 07:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!