Segít-e mentális betegségekből való kigyógyulásból a környezetváltozás?
Figyelt kérdés
Sziasztok! 35 éves vagyok, többféle mentális betegséggel: depresszió, pánik, szorongás, társfüggőség, beilleszkedési problémák, alkoholfüggőség (jelenleg csak azért nem iszok egy hónapja, mert már majdnem sikerült halálra innom magam). Jelenleg Frontint szedek, ideig-óráig valamit segít, de nem igazán használ, legfeljebb arra jó, hogy ne rosszabbodjon az állapotom. Az a baj, h már kb. 15 éve benne vagyok ebben az állapotban, sok mindent megpróbáltam már (terápia, pszichiáterek, gyógyszerek) és semmi nem segít. Egy drasztikus környezetváltozás szerintetek segítene ezen? Ki lehet még mászni ebből, annak, aki ilyen régóta benne van? Már az öngyilkosság is megfordult a fejemben, mert teljesen reménytelennek látom a helyzetem. Mit gondoltok erről? Az életem is teljesen romokban hever évek óta, se állandó munkám, se barátnőm, se semmilyen társas kapcsolat, se közösség, csak a szűk családom maradt. Belefáradtam a küzdelembe, nem bírom tovább. Van erre megoldás?2015. nov. 9. 14:12
1/4 anonim válasza:
Segíthet. Próbáld meg. Új hely, új lehetőségek, sok régi, rossz beidegződéstől megszabadulhatsz. Gyűjts magadba egy jó adag nyitottságot, aztán hajrá.
2/4 anonim válasza:
Igen, nagyonis segíthet, ahogy első írja. Azért a családodtól ne távolodj el nagyon, ha lelkileg melletted vannak, az is nagyon sokat számít.De főleg akard és bízz a változásban. Sok sikert Kívánok!
3/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ, meg fogom próbálni, már vannak terveim, csak arra sajnos néhány hónapot még várnom kell (egyébként ez egy többéves külföldi tartózkodás lenne). Remélem, addig kibírom valahogy. Viszont a nyitottsággal nekem mindig gondjaim voltak, én gyerekkorom óta zárkózott vagyok, ahogy írtam a beilleszkedéssel is gondjaim vannak, de ha másképp nem megy, kénytelen leszek belevágni. Az talán segíthet, ha az ember egy kicsit elszakad a családjától. Remélem, nem késő 35 évesen elkezdeni az önálló életet, amit mások már 20 évesen elkezdenek. Én ettől félek a legjobban, hogy már el vagyok késve ezzel. De majd meglátjuk...
2015. nov. 9. 14:53
4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a biztató szavakat kedves "2"-es! Egyetlen szerencsém, hogy még van 1-2 ember, aki mindezek mellett kitart mellettem! Nélkülük már feladtam volna! De ők se lehetnek mindig velem! Belevágok, aztán meglátjuk! Mindenkinek szép napot!
2015. nov. 9. 15:32
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!