Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mit tegyek ha úgy érzem nincs...

Mit tegyek ha úgy érzem nincs jövőm, és feleslegesen élek?

Figyelt kérdés
Amikor kisebb voltam, még voltak álmaim, meg terveim, általánosban halálra tanultam magam, hogy bekerüljek egy “elit” középiskolába, és ez sikerült is, de valahogy az élet visszarántott a földre. Már mindenki tudja, hogy mit akar kezdeni magával pl. érettségi után, de én teljesen kilátástalan vagyok, hogy őszinte legyek néha úgy érzem, hogy igazából nincs semmi amit szeretnék csinálni. Már régóta bennem van ez az üresség, amit nem csak az iskolára értek. Nem akarok párkapcsolatot, se barátokat, semmit, jobb lenne ha meghalnék, mert már belefáradtam, hogy 2x annyit dolgoztam mindenért mint mások, és így sem vagyok ott, ahol szeretnék, hogy legyek. Ráadásul meg azt sem szeretném, hogy 40 éves koromra egy kommunista panellakásban éljek, az alkoholista férjemmel, miközben napról napra élünk. Ez a legnagyobb félelmem, és ha már nincs semmi más, akkor inkább meghalok. 16/L

2022. febr. 27. 15:13
 1/4 anonim ***** válasza:
72%
Lehet hogy ez most nagyon bénán fog hangzani, de velem is volt ilyen és engem a sorozatok rángattak ki belőle. Úgy tartottak életben, hogy arra gondoltam nem halhatok meg, mert nem tudom mi lesz a vége. Miután kifogytam az élőszereplős sorozatokból elkezdtem animációsakat nézni, és hogy őszinte legyek sokkal jobban tetszettek. Azok után jöttek az animék, és velük együtt az életcélok. Elkezdett érdekelni a süti sütés és a nyelvtanulás, mára pedig megvan az álmom és szerencsére mindez a felvételi előtt történt, ezért sikerült jó sulit választanom ahova fel is vettek, és most is ott tanulok. Erős suli, de megéri. Kitartás! <3 16/L
2022. febr. 27. 20:10
 2/4 anonim ***** válasza:
90%

#1 vagyok

A sorozatok mellett a képzeletbeli világomba menekültem, ami miatt sokszor bűntudatom volt, aztán megtudtam, hogy van egy maladaptív álmodozás nevű mentális betegség, azóta nincs :D Ez a szokásom még mindig megvan, ha szomorú vagyok csak leülök az ágyamra és egyszerűen csak "máshol" vagyok. Kicsit nehéz elmagyarázni, és sok ismerősöm közül csak nálam működik...

2022. febr. 27. 20:21
 3/4 anonim ***** válasza:

Kamaszkorban vagy és a világbeli események (járvány, otthontanulás, háború) még rátesznek két lapáttal. Nem kell aggódni a távoli jövőn.

Azt csak tudod mibe vagy jó reál/humán tárgyak vagy nyelvek? Ezeken kívül még azt vedd figyelembe hogy olyan szakmát tanulj amire van kereslet, ne büfészakot.

2022. febr. 27. 22:23
 4/4 anonim ***** válasza:

Önismereti köröket, önfejlesztést javaslok. Pl. Karrierkör, Pszichológus. Kicsit túlságosan arra figyeltél, hogy mit várnak el tőled: jó tanulóságot, s most várod, hogy valaki megmondja, hogy mit csinálj tovább ezen a módon. Inkább magadnak kéne kitalálni! :-) Melyik tantárgyat szeretted leginkább? Próbálj ki dolgokat, pl. tanfolyamok, klubokban.

Vannak online pályaválasztási tesztek, tölts ki ilyeneket.

2022. febr. 27. 23:10

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!