Mit tegyek ha úgy érzem nincs jövőm, és feleslegesen élek?
#1 vagyok
A sorozatok mellett a képzeletbeli világomba menekültem, ami miatt sokszor bűntudatom volt, aztán megtudtam, hogy van egy maladaptív álmodozás nevű mentális betegség, azóta nincs :D Ez a szokásom még mindig megvan, ha szomorú vagyok csak leülök az ágyamra és egyszerűen csak "máshol" vagyok. Kicsit nehéz elmagyarázni, és sok ismerősöm közül csak nálam működik...
Kamaszkorban vagy és a világbeli események (járvány, otthontanulás, háború) még rátesznek két lapáttal. Nem kell aggódni a távoli jövőn.
Azt csak tudod mibe vagy jó reál/humán tárgyak vagy nyelvek? Ezeken kívül még azt vedd figyelembe hogy olyan szakmát tanulj amire van kereslet, ne büfészakot.
Önismereti köröket, önfejlesztést javaslok. Pl. Karrierkör, Pszichológus. Kicsit túlságosan arra figyeltél, hogy mit várnak el tőled: jó tanulóságot, s most várod, hogy valaki megmondja, hogy mit csinálj tovább ezen a módon. Inkább magadnak kéne kitalálni! :-) Melyik tantárgyat szeretted leginkább? Próbálj ki dolgokat, pl. tanfolyamok, klubokban.
Vannak online pályaválasztási tesztek, tölts ki ilyeneket.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!