Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mit gondoltok, jól látom a...

Mit gondoltok, jól látom a helyzetet? Szerintetek min kéne változtatnom??

Figyelt kérdés
20 éves srác vagyok, tavaly kezdtem az egyetemet. Egyszerűen semmi nem marad meg a fejemben amit tanulok. Hiába vagyok bent az órákon, itthon is tanulok, egyszerűen nem maradnak meg a dolgok. Már volt gimiben is ilyen problémám, arra gyanakszom, hogy a HOSSZÚTÁVÚ rossz alvási szokásaim és az összeadódó alváshiány miatt lehet. Mindig kitűnő tanuló voltam, az a típus aki már az órákon megértett mindent, mindenki azt mondta hogy na ez a gyerek biztos sokra viszi majd egyszer. Azonban jött egy törés... Kb. 15 lehettem amikor nagyon sokat játszottam pc-n, olyannyira, hogy hosszú hajnalokig fent voltam, reggeltől estig nyáron is csak játszottam, ezáltal kialakult egy rossz alvási szokás, ekkor eleinte fáradt voltam, majd azt vettem észre hogy nehezen koncentrálok a tanórákon, majd pedig a sportot is abba kellett hagyjam, mert annyira kimerült voltam. Ennek 1-1.5 éve véget vetettem, de az alvás maga nem sokat változott. Szinte kivétel nélkül éjfél után fekszem le és mivel muszáj, ezért reggel 6-7 között kelek általába mindig. Szerda még csak a hét közepe, de addigra általában már olyan vagyok mint a mosott sz*r, pedig sokan azt mondják, hogy elég az a 6-7, esetenként 4-5 óra alvás. Tudjátok az a baj, félek, így lediplomázni sem nagyon fogok tudni, mert belepusztulok, így is alig esek át 2-esekkel még a könnyű tárgyakon is.... de amiket tanulunk azok aztán végképp nem raktározódnak el a fejemben, pedig a jövőben még nagyon szükség lenne rájuk. A TROLLOK KÍMÉLJENEK, KÖSZI!

2022. febr. 27. 04:27
 1/2 anonim ***** válasza:
Jól. Az egészséges életmód a lényeg, ebbe beletartozik az alvás is. Ha nem piheni ki magát az agy, akkor jóhogy nehezebben tanulsz. Betegség miatt ébren voltam 6 napig, a 3. napon már nem tudtam volna sakkozni, a 4.-en a nevemet is alig tudtam leírni, és a 6.-on már beszélni se.
2022. febr. 27. 07:52
 2/2 anonim ***** válasza:
Szerintem meg sak szimplán arról van szó, hogy érdektelen az egész iskola és tantárgyak, tanítási módok színvonala. Ami érdekli az embert, az megmarad....ezért voltam kettes álltlánosban kábé mindenből. A számítógép érdekelt és ennyi a lényeg. Nem fogok neki állni kertészkedni, hogyha valami más érdekel, mert akkor fél óra is sok és belefáradok. Nálad ugyan az e helyzet lehet; talán legbelül érzel valamit ami miatt nem akarod igazán azt, amit jelenleg csinálsz. Tett fela kérdést magadnak, hogy Ezt akarom? Helyes úton vagyok, vagy csak álltatom magam valamivel? Kérdezd Istent és választ kapsz. Húnyd le a szemed, ülj le valahova és figyelj a gondolataidra.
2022. febr. 27. 08:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!