Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mit lehet kezdeni az extrém...

Mit lehet kezdeni az extrém depresszióval?

Figyelt kérdés
Már alig bírok bármit is csinálni. Nem csak szomorú, hanem vígasztalhatatla, kétségbeesett, reménytelen vagyok. A családomat otthagytam és nem akarok velük többé találkozni. Nincs hely, amit otthonnak nevezhetnék. Fejfájás, fáradtság, szédülés, kimerültség, koncentrációs zavar, emésztési gondok, IBS, túlzott önkielégítés és heveny mélabú kínoz. Sokszor van, hogy nem érzem jól magam és akkor adok időt magamnak, de most nincs időm. Felvételi vizsgáim lesznek, amikre kell vinni saját alkotásokat. Képtelen vagyok alkotni. Hiába jó a felfogóképességem, a kreativitásom nem működik. Kb még a TB-re sincs pénzem, mert nem tudok eleget dolgozni az állapotom miatt. Ha bemegyek az csak vegytiszta szenvedés egy idő után, bárhogyan is állok hozzá. Reggel baromi nehéz felkelni, van, hogy délelőttig ágyban vagyok. Pedig nem vagyok beteg. Szerintem depressziós vagyok. Rengeteget gondolok arra, hogy jobb lenne, ha nem is lennék. Hiszen, így mindenkinek csak teher vagyok. Van barátnőm, aki maga a tökély, de nem tudom, hogy meddig bírja, hogy állandóan alig élek.

2022. febr. 21. 15:14
 1/5 anonim ***** válasza:
90%
Pszichológus, és ha úgy ítéli pszichiáter.
2022. febr. 21. 15:19
 2/5 anonim ***** válasza:
81%
Komoly depressziód van, azonnal pszichiátert neked!
2022. febr. 21. 15:42
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Az alkotás, kreativitás részében talán segíthet valamennyit Steven Pressfield: Művészet háborúja című könyve és rendszeres napirend, szigorú munkafegyelem. A kreativitásra nem várni kell, hogy magától jöjjön, hanem meg kell teremteni a körülményeket, el fegyelmezetten el kell kezdeni dolgozni, vázlatokon, vacakul sikerült próbálkozásokon. Csak aztán jön meg az ihlet és alakul ki a flow, amiben aztán elkezdhetsz kreatívan alkotni - a lusta múzsa mindig csak azután kapcsolódik be a munkába, hogy te már régóta dolgozol...

Viszont az alkotókedven kívüli dolgokat érdemes pszichiáterrel, de minimum pszichológussal átbeszélni, sőt a táplálkozásodat is érdemes megvizsgálni pl. egy dietetikussal, meg háziorvosnál teljes vérkép, nagy rutin. Az is nagyon sok mindenre képes kihatni, hogy milyen ételeket, különösen milyen adalékanyagokat, mesterséges íz fokozókat fogyasztasz, mennyi cukrot eszel. Önmagában egy dolog nem biztos, hogy megold egy komplexebb problémát, de akár kis dolgok is nagy hatással lehetnek, ha több dolog egyensúlya borul fel. Mivel emésztési gondjaid is vannak, a táplálkozásod rendbe tétele is nagyon sokat segíthet. Pl. rendszeres étkezés, figyelni rá, hogy miből mennyit eszel, milyen tápanyagból mennyit viszel be. Lehet, hogy önmagában nem érdekel, hogy mit eszel, viszont ha egyéb problémáid is vannak, sokkal érzékenyebbé válsz többek közt erre is. Ha leesik a vércukor szinted, az nagyon kihathat a hangulatodra is - ami ha egyébként sem túl jó, akkor méginkább beindíthat egy dominó hatást.

A legfontosabb viszont pszichológust vagy pszichiátert keresni és minél hamarabb elkezdeni a terápiát!

2022. febr. 23. 12:39
 4/5 anonim ***** válasza:
0%
Semmit
2022. febr. 23. 13:42
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Pszichiáter kell minél előbb!
2022. febr. 24. 10:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!