Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Miért történik ez velem, ha...

Miért történik ez velem, ha nagyon sokat fekszem?

Figyelt kérdés

Nagyon nyomott a hangulatom, régóta küzdök időszakos depresszióval. Sok olyan időszak volt és van az életemben, amikor hosszú hónapokig egyszerűen nem csinálok semmit (tehát pl. nem dolgozok, a tartalékaimból élek).

Néha a nap harmadát-felét fekve töltöm, és ilyenkor az agyam önálló életet él, filmekből játszik újra jeleneteket, meg zenék kavarognak benne, meg fantáziák meg emlékek, stb. Ez valahol már a megőrülés jele? Vagy a leépülésé?

2022. febr. 19. 11:39
 1/8 NTBS ***** válasza:
100%
Szerintem menj ki a levegőre és csökkentsd az alvással töltött időt. Ha ezután sem javul, akkor tessék orvoshoz menni.
2022. febr. 19. 11:45
 2/8 anonim ***** válasza:
84%
Az történik, hogy mivel nem érnek új ingerek, ezért csak a régiek kavarognak, amibe belecsavarodsz. Depresszió ellen legjobb a sok fényben való tartózkodás.
2022. febr. 19. 11:48
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Unatkozik az agyad, ezért a már meglévő emlékekkel szórakoztatja magát. Sétálás, olvasás is jót tesz. Amúgy fizikailag hamarabb épülnél le.
2022. febr. 19. 11:57
 4/8 anonim ***** válasza:
23%
Szedsz antidepresszánst? Erősen gyanús, hogy nem! Akkor hogy reménykedhetsz a helyzet javulásában? És miből élsz?
2022. febr. 19. 12:02
 5/8 A kérdező kommentje:

#2-3: És vissza lehet építeni ilyenkor az agyat?

#4: Szedtem, nem segített. Írtam, miből élek, félretett pénzből. Amikor dolgoztam is kb. ez ment, csak félig figyeltem oda. Terápiára meg nincs időm és pénzem. Ilyen délelőtti időpontok vannak a legtöbb helyen. Ha dolgozom, nem tudok elmenni, ha nem dolgozom, akkor meg egy pillanat alatt elfogy a tartalékom.

2022. febr. 19. 12:17
 6/8 anonim ***** válasza:
Ha egy nem segít (senki nem mondta, hogy az első bejön), akkor második kell. Ha az se, akkor harmadik. Ha az se, akkor 4., mindegyiket legalább 3 hétig kipróbálva. Valamelyik csak bejön. Ha nem vagy munkaképes, éhenhalsz.
2022. febr. 19. 12:48
 7/8 A kérdező kommentje:
Soknál voltam már.
2022. febr. 19. 12:55
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
Ne csináld ezt, én teljesem tönkrementem bele. Az összes tartalékom feléltem (úgy, hogy észre sem vettem, mert egyszerűen nem akartam tudomást venni róla), végül már ennem sem volt mit és kis híján hajléktalan lettem.. Hosszú idő után végre ismét dolgozom, igaz, majd beleszakadok, mert fizikailag nehéz, de már nem is értem, hogy voltam képes előtte teljesen feladni az életem.
2022. febr. 19. 21:48

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!