Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Tartós nehézlégzés milyen...

Tartós nehézlégzés milyen pszichés betegségtől lehet?

Figyelt kérdés
Tartósan nehézlégzésem volt. Most Frontint szedek, attól jobb lett, viszont szeretném letenni. Mindenféle kivizsgáláson túl vagyok, az biztos hogy szervi baj nincsen a háttérben. Szerintetek ez milyen pszichés betegségtől lehet? Pánikbetegség esetleg?
2022. febr. 9. 15:31
 1/8 anonim ***** válasza:

Mért, vannak pánikrohamaid?

Szorongás. Tök mindegy, mi a neve, klinikai szakpszichológushoz kell menni.

2022. febr. 9. 15:39
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Nem kell mindig ú de nagy bajt keresni.

Szorongsz, stresszes vagy, kész. Ez mindent tud okozni a szervezetedben, tartós dolgokat is, mint pl nehézlégzés. Nem orvos kell neked, meg gyógyszer, hanem egy jó pszichoterápia.

2022. febr. 9. 15:40
 3/8 A kérdező kommentje:
Szerintem pánikrohamom nem szokott lenni. Soha nem roham szerűen jött hanem tartós volt. Először mindenféle kivizsgálásra küldött a háziorvos: kardiológia, tüdőgyógyász, vérvételek. Miután ezeket kizárta azt mondta hogy pszichés, felírt Frontint és mondta hogy kérjek időpontot pszichiátriai rendelésre. Ez egy hónapja volt, akkor 3 hónapra tudtak időpontot adni.
2022. febr. 9. 15:47
 4/8 anonim ***** válasza:
Nekem a szorongás okozott gombócot a torkomban, ezzel pedig nehéz légzést. 4-5 hét után a Frontintól megoldódott, de abszolút terápia párti vagyok, jártam, segített, szerettem.
2022. febr. 9. 15:50
 5/8 anonim ***** válasza:

Nem kizárt, hogy pszichés. Sőt, biztos, hogy az. Szorongás, stressz.

Ez nem azt jelenti, hogy neked filmbe illő pánikorhamjaidnak kell legyen. Nekem sincs. Mégis mindig fáj valahol, mert mindig ideges vagyok, stresszes.

2022. febr. 9. 15:50
 6/8 anonim ***** válasza:
Nincs pánikroham - nincs pánikbetegség. Az orvos felelőtlenül, rosszul tette a frontint, nem cukorka, nem pszichiáter kell, hanem pszichológus. Nem tudom, mennyire vagy már benne a frontinban, egy hónap is elég lehet a hozzászokáshoz, és nem tudom felelősséggel azt ajánlani, hogy hagyd abba (persze lassan, hetente negyedrészenként csökkentve), viszont ha még két hónapot vársz az orvosra, akkor még távolabb kerülsz a gyógyszerelhagyástól. Haladéktalanul keress egy magánpszichológust, jó eséllyel gyógyszer nélkül ki tud segíteni a szorongásból. Önerőből pedig értékeld át a szorongást keltő helyzeteket, lásd be, hogy azok valójában semmilyen veszélyt nem hordoznak.
2022. febr. 9. 15:54
 7/8 anonim ***** válasza:
Nahát...én még sem szoktam hozzá pár hét alatt, viszont jobban lettem. A fizikai tünetek enyhítésére igen is kell néha gyógyszer.
2022. febr. 9. 16:00
 8/8 anonim válasza:
Szia! Hogy vagy azóta?
2024. jan. 23. 14:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!