Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Soha nem fogok tudni társas...

Soha nem fogok tudni társas életét élni?

Figyelt kérdés

Engem borzasztóan leterhel ha a szabad időmben emberekkel kell lennem. Ha valaki át jön hozzám egy órára, utána olyan vagyok, mint ha maratont futottam volna. Az egy óra alatt végig fesznegek és nyomaszt az egész helyzet. Utána meg fáradt vagyok fizikálisan is és mentálisan is. Van kb. másfél darab barátom, de velük is nehézen tudok normális kapcsolatot fenntartani.

Érdekesmód a munkahelyemen nem okoz problémát, hogy emberek vesznek körbe, de ahogy ott végzek, nem akarok senkit hallani, látni magam mellett.

Nyilván tudom, hogy ez nem normális és így nehéz leélni egy életet, mert mindent egyedül kell irányítanom és intéznem. Emellett ha nagy baj van, akkor is egyedül kell boldogulnom. De nem tudom, hogy hogyan lehetne ezen változtatni.

26/L

2022. febr. 9. 05:58
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
80%
Ismerős.
2022. febr. 9. 06:40
 2/14 anonim ***** válasza:
85%

Enis igy vagyok vele

38 F

2022. febr. 9. 06:42
 3/14 anonim ***** válasza:
22%
Egy pszihiátert kéne fel keresni. Valószínű, hogy szociális fóbiában szenvedsz. Én gyógyszerrel tudok tünetmentes lenni.
2022. febr. 9. 07:21
 4/14 anonim ***** válasza:
67%
Én is pont ezt tapasztalom magamon :(
2022. febr. 9. 07:59
 5/14 anonim ***** válasza:

Az aktuális pároddal is ugyanígy érzel?

Nálam pl. ugyanez volt, nem tudtam vele se hosszabb távon társalogni, hiába szerettem nagyon. Hamar olyan lettem, mint ahogy fogalmaztad a maratonfutással...

2022. febr. 9. 09:28
 6/14 anonim ***** válasza:
89%
Le leszek pontozva, de szerintem ez is normális. Úgy értem, vannak nagyon introvertált emberek, pl én is. Mi szeretünk egyedül lenni, olvasni, sétálni a természetben, vagy pl kisállatokkal foglalkozni. Nem kell a buli, nyüzsi, tömeg. Ez egyfajta lelki adottság, mentalitás, nem hiszem, hogy kéne...vagy lehet rajta változtatni.
2022. febr. 9. 10:03
 7/14 anonim ***** válasza:
67%
Igen, ha a személyiséged eleve ilyen, és mondjuk nem truama okozta, vagy ilyesmi, akkor szerintem sem kell megváltoztatni, csak elfogadni, és jól lekommunikálni az ismerősökkel.
2022. febr. 9. 10:06
 8/14 anonim ***** válasza:
68%
Hasonló van velem is, nagyon elfárasztanak az emberek, a barátaimat is ritkán és rövid időre tudom elviselni, a barátommal együtt élek, de még vele is ez van, hogy hét közben váltott műszak, egy délutánt töltünk együtt a hétből. Én már nem akarok változatni ezen, szerintem nem is tudnék.
2022. febr. 9. 11:28
 9/14 anonim ***** válasza:
75%

Nagyon aranyos volt, aki lepontozgatta azok válaszait, akik hasonló cipőben járnak. Csak sajnos ez egy olyan helyzet, amivel nem tudunk mit kezdeni. Én is minden erőmmel azon lennék, hogy szocializálódjak, de nem megy. Az emberek is megérzik, hogy szar a társaságunk.

#4 voltam

2022. febr. 9. 11:36
 10/14 anonim ***** válasza:
100%
Én is ilyen vagyok, nem szeretem a társaságot. Engem az is kielégít ha neten beszélgetek egy keveset.
2022. febr. 9. 14:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!