Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Folyamatosan csak rontom el...

Folyamatosan csak rontom el az életemet?21F

Figyelt kérdés

21 éves vagyok és még mindig nem tudom mit tanuljak...

Megpróbálkoztam egy szakmával megbarátkozni,de nem ment..most fogom félév után otthagyni...Ismét a semmibe ment egy félév...

szétstresszelem magam,más 21 éves már dolgozik,jogsija van,nekem meg semmim nincs.Teljesen padlón vagyok jelenleg.

hogy találhatnám meg azt a szakmát amit szeretnék tanulni és benne dolgozni?egyszerűen ötletem sincs...

2022. febr. 1. 17:41
 1/4 anonim ***** válasza:
0%
Kérdezd meg vadidegenektől hogy mit szeretnél csinálni. Esetleg vegyél jogsit és szakmai végzettséget, esetleg diplomát. Ja, hogy pénzed sincs? Így már nehezebb.
2022. febr. 1. 17:51
 2/4 Denta válasza:
Szia, Esetleg arra bővebben kitérnél milyen szakmákat tanulgattál?
2022. febr. 1. 17:54
 3/4 anonim ***** válasza:
Ne arra menj hogy szereted hanem arra hogy tudsz vele penzt keresni
2022. febr. 1. 18:18
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

Két szempontot nézzél: ne álljon távol a képességeidtől, legyen rá kereslet. Humán/reál beállítottságú vagy? Fizikai szakmunkát szeretnél vagy szellemit?

Nyugi, nem egyedi az eseted, sokan vannak így. Nem késtél le semmiről. Csak amit elhatározol, csináld végig! Nekem se jött be az első szakmám, konkrétan diplomám. 5 év helyett 7 év alatt csináltam meg és nem is volt rá kereslet. Utána próbáltam váltani, keresettebb szakmát tanulni (könyvelés), de mindig feladtam a tanfolyamokat pár hónap után. Elment az önbizalmam, a korábbi kudarc miatt. Vagy 4-5 ször beiratkoztam könyvelőire, így szépen húzódtak az évek.

Öngyilkosság szélére jutottam 30 évesen. Akkor szerencsére volt egy nagy felismerésem: az életet nem a vak véletlen irányítja, ha Istenhez fordul az ember, ő gondviselő. Jézus ezt tanította:

„Ne aggodalmaskodjatok tehát, és ne mondjátok: Mit együnk? vagy: Mit igyunk? vagy: Mivel ruházkodjunk?

Mert mind ezeket a pogányok kérdezik. Mert jól tudja a ti mennyei Atyátok, hogy mind ezekre szükségetek van.

Hanem keressétek ELŐSZÖR Istennek országát, és az ő igazságát; és ezek mind megadatnak néktek.

Ne aggodalmaskodjatok tehát a holnap felől; mert a holnap majd aggodalmaskodik a maga dolgai felől. Elég minden napnak a maga baja.”

Megtérésem után 31 éves fejjel vágtam bele egy levelező másoddiplomába, hetente fel kellett utazni 1 napot Pestre. Közben nem tudtam állást vállalni. Végigcsináltam. Mert tudtam ha én megteszem a magam részét és végigcsinálom, Isten is megsegít. Nem adok fel semmit többé. Azzal van munkám azóta, bár nem volt könnyű, mert első munkahelyem nagyon szerencsétlenül alakult vele! De a második már jó volt, helytálltam,ott vagyok azóta is.

2022. febr. 1. 21:28

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!