Pszichológusnál mit csináltok, amikor kínos csend volt? Egyáltalán előfordulhat ilyen?
#1 nalam azonnal levagta azt, hogy egy temat kerulni akarok, es azert kerdezgetem (szakmai dolgokat kerdeztem). Par perc utan megallt, es kerdezte: miert is beszelunk errol olyan sokat? Csak nem kerulni akarok valami temat? :D
Amugy nalunk is elofordult csend, de ez a jo csend volt. Hagyta, hogy megemesszem a dolgokat, valamint hagyott idot, hogy felkeszuljek a mondandomra. Volt amikor csenddel valaszoltam, mert nem tudtam mit mondani. Volt, amikor mas szempont jutott eszembe a csend alatt. Eleinte en is furanak talaltam, de kesobb megszoktam, es jol esett, hogy nem volt allando zsizseges.
Azt gondolom, hogy meg kellene neki mondanod, hogy ez a csend neked rossz. (Amúgy felteszem, hogy tudja.) És megpróbálhatod, hogy akármennyire is szorongat a csend, egy kis ideig elviseled. Meg is beszélheted vele, hogy fokozatosan "szoktasson" hozzá.
És az az igazság, hogy egy terápiában ezek a dolgok azok, amik majd előrébb visznek. A te esetedben az, hogy ki tudsz állni magadért, el mered mondani, hogy zavar a csend, javasolni mersz megoldást is rá... ez mind gyógyító lesz.
Egyébként én pl. kértem, hogy ne kelljen kezet fogni az elején meg a végén. Nagyon nehéz volt ezt kérni, mert a kereteket illetően igyekeztem konvencionálisan viselkedni, de megtettem és ezáltal tanultam. Fontos, hogy megértsd, hogy nem azért kérhetsz vmit a terapeutától, mert te fizetsz neki, hanem azért, mert felnőtt ember vagy, aki kérhet másoktól dolgokat és ha ez a kérés reális, akkor meg is kaphatja.
Sok sikert és ne add fel!!
8
Szakmaibb? Hát hova mentél te, képzésre, vagy terápiára?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!