Szorongás ellen mit lehet tenni?
Sajnos pont azt a két terápiás módszert zárod ki, ami - jó eséllyel - segítene rajtad.
Szinte lehetetlen, hogy a saját hajadnál fogva húzd ki magad a mocsárból - ha emlékszel erre a mesére...
Azt legalább tudod, hogy mitől indult el a szorongás, honnan ered az egész?
Ha semmit nem akarsz csinálni, akkor élj tovább szorongással. Nem tudom, hogy mi az elvárásod, majd csak elmúlik? Vagy hogyan gondoltad? Nekem segített a gyógyszer, szedtem 1 évig, majd megfelelő terápiával sikerült jelentősen lecsökkenteni. Megszűnni nem fog, főleg ha szervi okai vannak, de elviselhető szintre lehet csökkenteni.
Ha neked egyik módszer sem oké, akkor élj tovább így, de életed.
Az első és második válaszolóknak ment a zöld pipa, ott az igazság.
Kérdező, ne utasítsd el mindenképp az orvosi segítséget és a gyógyszert, mert ezek segíthetnek feltárni a szorongásod mélyebb okait.
Mindenkinek köszönöm szépen a válaszát. A családnak van elég baja így is, ezért nem szeretném őket terhelni az én gondjaimmal. A pszichológus terén pedig fájó pontnak érzem, hogy nem igazán érdekli őket a bajom. Persze 2 szakember után van ez a tapasztalat.
Újabb pszichológustól nem zárkózom el, ha; tényleg segíteni akar, nemcsak a markát tartja; nemcsak meghallgat, hanem tanácsot is ad, nemcsak hümmög egyet és azt mondja lejárt az idő, várom következő héten. Igazatok van, tényleg segítségre van szükségem, de az érzéketlen szakemberek nem segítenek. Értitek ugye? Azért köszönöm, hogy elolvastátok és írtatok. Elgondolkodtatott, köszönöm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!