Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Ha valaki attól szorong, hogy...

Ha valaki attól szorong, hogy nehogy rosszul legyen az utcán, nyilvános helyen, az ellen mit lehet tenni?

Figyelt kérdés

2022. jan. 14. 13:20
 1/8 A kérdező kommentje:

Rólam van szó. Nem nagyon durva, ki merek menni az utcára azért, de egyedül nem szeretek, nem szívesen megyek ki, ami baj, mert emiatt elég sokat ülök itthon, nem gyakran mozdulok ki egyedül, főleg nem csak úgy, csak akkor, ha valahova megyek. De volt már, hogy direkt feladatokat találtam ki magamnak, pl. hogy le kell mennem a környéken lévő pizzériából ebédet hozni meg ilyenek. Van, hogy lazább vagyok, van, hogy kevésbé. Ha a szüleimmel megyek valahova például, akkor ez a szorongás nem igazán van jelen. Ha egyedül vagyok, akkor is változó, mint ahogy már írtam. Ha nyugisabb, csendesebb helyen vagyok, az jobb, de mivel a fővárosban élek, sokszor nem kikerülhető, hogy zajos, zsúfoltabb, belvárosi helyre kelljen mennem.

Egyébként pánikrohamom sosem volt hálistennek, sőt, még csak az utcán sem voltam rosszul soha és ismerősöm sem, tehát nem az van, hogy ez egy negatív élményből adódik. Otthon már történt velem ilyesmi (az sem volt durva, csak szédülés), akkor nagyon megijedtem és kb. azóta van ez, de akkor ennyi erővel miért nem attól félek, ha egyedül kell itthon lennem? Itthon nem szorongok csak úgy, minden oké.

2022. jan. 14. 13:26
 2/8 A kérdező kommentje:
Ja és amikor hazafelé jövök már valahonnan, akkor kevésbé vagy semennyire nincs jelen a szorongás, elinduláskor meg odafelé jobban.
2022. jan. 14. 13:27
 3/8 anonim ***** válasza:

Nem biztos, hogy érdemben tudunk itt segíteni... igazából erre való a pszichológus.

De mondjuk az érdekes, hogy visszafelé már nincs jelen. Olyan, mintha inkább elkezdeni lenne nehéz a dolgokat, elszánni magad, esetleg kicsit átvitt értelemben nyitni a külvilág felé, stb. Mint amikor az embernek nincs kedve nyáron bemenni a tóba, mert először hidegnek érződik, aztán ha már benne van, akkor minden oké.

2022. jan. 14. 14:18
 4/8 A kérdező kommentje:

Elkezdtem már pszichológushoz járni, de még egyelőre nem diagnosztizált semmivel vagy nem mondott semmit, mindig csak kérdezget.

Igen amúgy, ez furcsa nekem is. 10/8 esetben visszafelé már jobb. Lehet tudat alatt arra gondolok, hogy már közeledek az otthonomhoz és nem távolodok tőle és hogy elintéztem, amit kellett, minden rendben ment, már csak haza kell érnem. Vagy nem tudom...

2022. jan. 14. 14:42
 5/8 anonim ***** válasza:
30%

Képzeld el, nemsokára minden félelmünk a múlté lesz!

Az emberiség többsége mentális problémákkal küzd. Az egész világon beszélnek a Biblia ígéretéről, melyet a Teremtő íratott le. Úgyhogy bízhatunk benne!

37.Zsoltár 10,11."Egy kis idő még és nem lesznek gonoszok nézed a helyüket és nem lesznek sehol. Ám a szelidek öröklik a földet és örömmel tölti el őket hogy határtalan békében élnek."

2022. jan. 14. 15:08
 6/8 anonim ***** válasza:

Az utolsó nem tudom, hogy ironizál, vagy komolyan irogatja ezeket...

Nem kell, hogy diagnosztizáljon semmivel. :D Attól, hogy elneveznék a gondodat Klainterheiter-szindrómának, nem lennél előrébb. :D Inkább az a lényeg, hogy megtaláljátok az okát.

Személy szerint abban sem vagyok biztos, hogy ez komoly gond lenne, lehet, hogy pusztán extrém introvertált vagy, és ilyen az alapszemélyiséged.

2022. jan. 14. 15:48
 7/8 A kérdező kommentje:
Introvertált vagyok, csak ez kb úgy egy éve kezdődött, addig nem volt.
2022. jan. 14. 16:35
 8/8 anonim ***** válasza:
Indulás előtt rosszul vagy ez generalizált szorongásnak tűnik, a másik része pedig agorafóbia, bár elég ritka eset, hogy pánikzavar nélkül jelentkezik, de előfordulhat.
2022. jan. 14. 18:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!