Milyen betegség lehet ez? szorongás//depresszió?? valami más zavar??
Sziasztok.
Tudom tudom 1000en fogtok negatív dolgokat írni. nem kell aggódni.
piszok szarul vagyok már most is nem kell még jobban bántani engem.
a megoldást keresem a problémámra. csak sajnos nem igen találom,
következő a story: néha meló közben azt éreztem hogy horpad kicsit a
fejem. nehezebben tudtam ilyenkor gondolkodni de nem foglalkoztam vele
olyan igen extra módon nem volt olyan durva de azért zavaró volt
idén nyáron extra stresszesek lettek a dolgok szóval amikor bepánikoltam
mindig átcsúsztam ebbe a furcsa tudatállapotba . ilyenkor korlátozottak a
gondolataim és a látásom is megváltozik volt h 3 nap alatt elmút volt h
1 hét alatt de most már benne ragadtam több hónapja és annyira ráparáztam
h nem is tudok kikavarodni belőle sőt azóta ez egy közepes depressziós állapothoz
is eljuttatott engem. voltam már pszihológusnál de nem sokat segített
2 szakembernél is az elején. aztán egy neurológusnál aki azt mondta h nincs
semmi baj a fejemben lemerült az akku. írt fel b vitaminokat (neurogerlon)
levendula olajos bogyót meg rózsagyökeres tablettát(vitango)
valamennyire megnyugtatott de nem javultam tőle. utána elmentem egy pszihiáterhez
ő azt állítja h ez szorongásos depresszió- közepes szinten
írt fel snri-t (rohadtul félek is tőle a sok ramaty mellékhatás miatt ) 1db vettem be belőle
de úgy döntöttem többet nem. más megoldást szeretnék találni
azt nem tudom eldönteni h ez most vajon 2 külön betegség és az első a fejhorpadás és a pánik
okozta e a depressziót vagy ez már a depresszió előfutára volt. jelenleg nincs munkám mert felmondtam
azt hittem h ha felmondok és másik helyet keresek akkor nyugisabb lesz de se nyugisabb nem lett
se másik munkahelyet nem tudtam még találni magamnak mivel h ilyen rosszul vagyok.
az előző helyen majd 10 évig dolgoztam. nem vagyok munkakerülő tipus
Mi lehet az első betegség és hogyan lehet megoldást találni rá?
Milyen alternatív gyógymód létezik a depresszió kezelésére? most rendeltem egy fényterápiás lámpát
hátha az segít. egyébként 25 éves vagyok- férfi. mellettem áll a családom szóval attól nem kell tartanom h utcára kerülök. a barátnőm is támogat
teljesen el vagyok csüggedve. nem tudom mit tegyek.
Mit lehet ilyenkor tenni?
Egyébként azt hozzá kell tenni, hogy az a furcsa tudatállapot spontán alakult ki akkor amikor egy dolgon kicsit jobban felhúztam magam mint szabadott volna.
A táplálkozásra jobban figyelni tényleg hasznos lehet, ahogy az aktívabb sportolás is sokat tud segíteni minden pszichés és egészségügyi problémánál.
Sokat segíthet az ilyen pszichés problémáknál a tudatos stressz kerülés, nyugodtabb életmód kialakítása. Akár formálisabb meditációk, vagy csak pihentető séták, fürdők, heverészések bevezetése is sokat tud javítani az ember mentális állapotán. Az előre sejthető/tervezhető feszültség források térben és időben lokalizálása, előzetes felkészülés, utólagos kiértékelés, mit hogyan tudnál legközelebb jobban csinálni.
Azért a pszichológussal is érdemes lehet folytatni a munkát, vagy ha az előzőkkel nem ment, akkor egy másikat keresni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!