Miért kérdezik az emberek egymástól "Hogy vagy" ezzel probálják manipulálni egymást ?
Figyelt kérdés
2022. jan. 21. 01:38
1/5 anonim válasza:
Én több okból is kérdezem, van aki tényleg érdekel hogy van és szeretném tudni de van amikor csak remélem feldob egy témát, mert esetleg nem vagyok túl beszédes kedvemben.
2/5 anonim válasza:
Mióta élek kb 5-6 embertől kérdeztem meg, hogy "hogy van".
Azért mert tényleg érdekelt.
Akik nem érdekelnek azoktól nem kérdezem meg.
3/5 anonim válasza:
Mégis miben manipulál egy ilyen kérdés bárkit is?
4/5 anonim válasza:
Béna egy kérdés. De sacc arra próbálják használni, hogy valami beszélgetés eltudjon kezdődni, de sajnos ez a kérdés sokszor inkább befagyasztja.
5/5 anonim válasza:
Szerintem ez is olyan, mint amikor az időjárásról beszélnek, így kitöltik vele az időt munkaköri szünetben, udvariassági formula. Amennyire tapasztaltam, az embereket nem érdekli igazán a válasz, (ami szerintem logikátlan, megint oda kanyarodok vissza, hogy akkor miért is kérdezik?). Gondolom várják, hogy ilyenkor a másik feldobjon egy témát. Ilyenkor elkezdek mesélni a kedvenc speciális dísznövényemről, aminek nem egyszerű a tartás, de valahogy ettől csalódottak lesznek/otthagyják a beszélgetést, én meg nem tudom, mit mondhatnék, ha ők a viszont kérdésre (és te hogy vagy? - Jól, köszi.) egy tőmondatban válaszolnak. Inkább üldögéljünk egymás mellett csendben akkor szerintem (de ez is zavarja őket).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!