Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Ha valaki azt hiszi, hogy...

Ha valaki azt hiszi, hogy szinte mindig róla van szó, ha valaki valamit mond, azt róla mondja "rejtett üzenetként", azt hiszi mindenki manipulálni akarja, annak mi gond lészen fejében?

Figyelt kérdés

Ilyen problémákkal küszködök évek óta és nem tudom, miért? Eddig nem volt ilyen. Nem nagyon érzem "problémának", csak nem tudom mi miatt alakult ki?

Kiskoromban el voltam kényeztetve "emberileg", sok felnőtt vett körül, és nagyon sokat beszéltek hozzám, játszottak velem. Lehet annak a hiányát érzem most és így akarom tudat alatt kompenzálni?

2012. ápr. 7. 05:05
 1/8 A kérdező kommentje:
Nem szorongok, csak néha rám jön ez az egész komolyabban, és akkor elborul az agyam és bekattanok "belül".
2012. ápr. 7. 05:06
 2/8 A kérdező kommentje:
Baromi sokan ajánlották már a pszichológust, de lusta vagyok elmenni hozzá. Meg nem is tudom, hogy kezdenék hozzá, vagy egyáltalán mit mondjak neki ebből az egészből, mi a probléma?
2012. ápr. 7. 05:08
 3/8 anonim ***** válasza:
27%

Pszichológushoz ne menj, azok kontárok, egy pszichiáter (pszichoterapeuta) az ifjúsági szakrendelésen értelmes megoldás. Ha oda mész, ezt mondd el neki, ahogy itt leírtad. Valószínűleg bele fog vágni, és kérdéseivel rávezet hogy miről is van szó.

Én is ilyen voltam, és még volt ezer bajom, amik elmúltak mára ezzel együtt. Néha előjön, de már kívülről nézem, mint gondolatot, az elme játékát. Valahogy ezt kell tudatosítanod magadban, hogy minden ilyesmi, csak az elme szavai, nem a valóság. A valóság a te életed, azt kell élnek.

Hogy ezt hogy tudod tudatosítani, nem tudom, vannak erre okosabb emberek.

Akár elmész valakihez, akár könyveket olvasol, akár magadat próbálod meggyőzni és komolyan megoldani, szinte mindegy is, ha teszel valamit. Tenni valamit mindig jobb, mint nem tenni semmit.

2012. ápr. 7. 11:23
 4/8 anonim ***** válasza:
Pszichológusnak is lehet pszichoterapeuta végzettsége, és pszichiáterek között is van olyan, akinek nincs, szóval ne írj hülyeségeket. :)
2012. ápr. 7. 15:33
 5/8 anonim ***** válasza:
27%
Oké, de a pszichológusok akkor is kontárok.
2012. ápr. 7. 15:50
 6/8 anonim ***** válasza:

Az lészen a fejében, hogy mindent magára vonatkoztat. Ebbe egészen jól bele is lehet kattanni. Pl. azért, mert attól fél, hogy róla van szó, vagy azt szeretné, hogy róla legyen szó.

A pszichológusok között éppenúgy vannak kiválóak, közepesek, rosszak és "kontárok", mint a pszichiáterek és egyéb más mesterségek művelői között. Szóval nem általánosítsunk.

ha nem mégy el szakmászhoz, akkor mit vársz? Csodát?

2012. ápr. 7. 20:58
 7/8 anonim ***** válasza:
Én vagyok a "kontározó". Abban azért egyetértünk, hogy valamit kezdjen ezzel. Lényeg hogy valamit.
2012. ápr. 8. 10:20
 8/8 anonim válasza:
Szerintem is menj el egy agyturkászhoz. Én ugyanezt éreztem amit te, de én akkoriban depis, önbizalomhiányos és magányos voltam. Valszeg ilyesmi dolgok is könnyen kiválthatják, gyakorlatilag amit írsz az olyan mint egy mélyebb/nagyobb gubancnak egy tünete.
2012. ápr. 13. 08:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!