Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mivel erősíthetném az önbizalm...

Mivel erősíthetném az önbizalmam illetve az érzelmi intelligenciám?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Sajnos vagy tényleg ennyire bamba vagyok és nem látom a fától az erdőt, de én semmi hasznomra válthatót nem találtam google-n.

Valakinek/kiknek akinek sikerült doki nélkül elérnie, hogy picit feltornázza ezt magában hogyan érte el? Nagyon szeretném elérni, hogy szeressem magam és ne gondoljak túl dolgokat. Esetleg ha tényleg én vagyok a bamba linkelnétek oldalakat?

2022. jan. 20. 12:58
 1/7 anonim ***** válasza:

Laikusként: fiatal koromban azt mondták, hogy szellemi és sportteljesítmények növelik az önbizalmat.

Hány éves vagy, nemed?

2022. jan. 20. 13:15
 2/7 A kérdező kommentje:
26 éves nő
2022. jan. 20. 13:18
 3/7 anonim ***** válasza:
53%

Vannak önfejlesztő könyvek, ezek közül megnézhetnél párat, hogy melyik foglalkozik a te problémáddal.

PL:

[link]

[link]

2022. jan. 20. 13:27
 4/7 anonim ***** válasza:

Aztán lehet, hogy volt valami rossz gyerekkori élményed, ami akadályoz, akkor pl. ez: [link]

Ha szorongsz ez: [link]

2022. jan. 20. 13:29
 5/7 anonim ***** válasza:
Itt, ha valamelyik cím felkelti az érdeklődésedet: [link]
2022. jan. 20. 13:32
 6/7 anonim válasza:
100%

Szia! Pár tipp egy totális egoistától🙃😂

1. ismerd meg magadat, figyeld meg, hogyan reagálsz különféle szituációkban, tudd meg mik az erősségeid és miben vagy kevésbé jó. Kerüld azt amiben kevésbé, viszont mutasd meg miben vagy jó.

2. Ne hagyd magad befolyásolni, ha van valamiről véleményed mond ki, akkor is ha az nem egyezik a többiekével.(persze csak okosan) Bátornak fognak gondolni téged, és ez lendületet fog adni neked

3. Öltözködj úgy ahogy te jól érzed magad, nem kell feltétlen a "divathoz" igazodni.

4. kerüld az olyan embereket akik rossz hatással vannak rád, beszólogatnak. Tudom, hogy ez nehéz de ha valaki leszól próbáld meg nem figyelembe venni. Mindig tedd fel magadban a kérdést, hogy ki ő neked, hogy adj a véleményére. Ez nem fog rögtön menni, ehhez idő kell, de nem lehetetlen feladat.

5. Ha rossz napod van vagy valamiért nem tetszik a külsőd, akkor mond azt magadnak, hogy aki szeret, az szeressen így is, és ne a kinézetért. Ja és kerüld a tükröket, mert feleslegesen idegesíted magad, ha valakinek fontos vagy, nem fogja érdekelni, hogy hogyan nézel ki. Időt tölteni meg csak olyanokkal érdemes akiknek fontos vagy! Tudod: beauty gets attention personality gets hearts.

Ha ezeket betartod sokkal jobban fogod érezni magad.

hajrá<33

2022. jan. 20. 13:47
 7/7 anonim ***** válasza:
A Mérgező szülőket olvasd el, utána már jobban fogod sejteni problémád gyökerét. Orvos nem kell ehhez, pszichológus viszont jól jönne, mert kell egy olyan külső nézőpont, aki ismeri az önismeret rögös útját és segít neked elkerülni a kátyúkat.
2022. jan. 21. 19:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!