Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Wechsler intelligenciatesztet...

Wechsler intelligenciatesztet magán pszichológusnál hol tudok úgy kitöltetni, ha csak én vagyok kíváncsi az eredményre?

Figyelt kérdés

Az online tesztekben és a Raven-féle progresszív matricákban (amelyeket a Mensa is használ) nem annyira bízom.

Az elsőt azt hiszem, nem kell magyaráznom, utóbbi pedig nekem túl könnyű volt, 131-134 közti eredmény jött ki.

A Wechsler többféle képességet mér, ezért szeretném kitölteni.

Egyetemre járok, de a szaktársaimhoz képest nagyon lassan haladok a tanulással. A környezetem lustának hisz... Pedig túlhajszolom magam, alig szórakozom és pihenek, ezért rendszeresen vagyok kimerült, fáj a fejem, szédülök, néha bal oldalt szúr a mellkasom (ez max. fél percig szokott tartani)... Normál súlyú vagyok, normális (nem túl zsíros vagy cukros) ételeket eszem, és heti 5-6 alkalommal futok 7,5 - 8 km-t. Ezek szerintem pszichoszomatikus tünetek lehetnek, de elmegyek orvoshoz is vele, hátha mégsem.

Azt szeretném megtudni, hogy csak gátlásos és stresszes vagyok-e, vagy valóban nem vagyok olyan értelmes. Ha a pszichológus szerint nem feltétlenül indokolt a vizsgálat, akkor is szeretném elvégeztetni, egyszerűen mert érdekel az eredmény.

Ez lehetséges, és ha igen, hogyan érdemes keresnem olyan (fizetős) pszichológust, akinél ki tudom tölteni?

2021. okt. 2. 15:51
 1/2 anonim ***** válasza:
Egy klinikai szakpszichológust vagy pszichoterapeutát felhívsz az elérhetőségén és megkérdezed tőle. (Nekik nem kell feltétlenül teszt, hogy rájöjjenek arra, hogy stresszes vagy-e, vagy "nem túl értelmes". Ezt egy tesztből nem is lehet megállapítani, mert túl általánosak. Nem veszik figyelembe az illető személyiségét.)
2021. okt. 2. 16:12
 2/2 A kérdező kommentje:
Voltam már több pszichológusnál is (klinikai szakpszichológus is volt köztük), és általában nem szoktak butának tartani, csak önbizalomhiányosnak. De csak beszélgettek velem. Amúgy kimondottan buta szerintem sem lehetek, hanem átlagos vagy az alatt egy kicsivel... Nem vagyok olyan okos, hogy pikk-pakk el tudjak végezni egy egyetemi szakot (sőt, nagyon lassan haladok vele, de talán mentségemre szólhat, hogy természettudományos szak)
2021. okt. 2. 16:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!