Milyen intelligenciateszt létezik cigányoknak (elhanyagolt körülmények között élőknek)? Hogyan szerepelnek rajta mások?
Keresd a rezet, hol a pénztárca a táskában, melyik kocsiban van érték a parkolóban játékokban erős ez az etnikum.
Az a baj, hogy az agyat trenírozni kell. Ha csecsemő korod óta gyök kettővel pörög az agyad, akkor azt nem fogod 25 évesen beindítani már. Ezek az emberek kis korukban el vannak hanyagolva, lusták, nincs motivációjuk, ezért nem tanulnak, elbutulnak, később sem lesznek tanulékonyak. A fent említett játékokat azonban gyakran űzik, ezért azokban jók és fejlődőképesek.
Ez nem ilyen egyszerű. Amit írsz, olyat a Kínai Kommunista Párt csinálna legfeljebb. Eleve nincs ilyen, hogy egy kormány eldönti, hogy egy népcsoportnak túl alacsony az intelligenciája és fejleszteni kell, mert ez rasszizmus. Az is vállalhatatlan lenne, hogy bármilyen okból egy kormány állami gondozásba vesz gyerekeket erőszakkal, amikor a szüleik képesek nevelni őket. Amúgy meg az IQ-t nem lehet csak úgy növelni. Jórészt öröklött. Ez egyfajta természetes kasztrendszer, és ezt a szakemberek tudják, csak tabu erről beszélni. Mindazonáltal nem úgy kell elképzelni az IQ-t, mint a siker egyetemes fokmérőjét, az csak egy adottság. Nekem pl. átlag feletti az IQ-m (tudtommal 130 körül van), gimiben jártam még versenyekre, több egyetemre játszva bejutottam, de ezzel együtt nagyon alacsony az érzelmi stabilitásom, és jelenleg semerre nem halad az életem. Egy 110-es IQ-jú, szorgalmas ember jelenleg köröket ver rám, mert ő stabilabb érzelmileg és hatékonyabban tud célokat állítani és hinni bennük.
A cigányok integrációját is meg lehetne oldani, csak nem így. Sokkal többet kéne fordítani az oktatásukra, munkaprogramot kéne nekik létrehozni, és a foci felé kéne őket terelni. Pont a napokban jött ki erről egy interjú a 444-en, még nem néztem meg, de érdekesnek ígérkezik. Egyébként meg azzal sincs semmi baj, ha valaki a kétkezi munkában jó. Ötvösökre, lakatosokra is szükség van, az is egy szakma. Csak kéne nekik minta és támogatás rá, hogy kitanulhassák.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!