Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Érdemes amiatt végigszenvedni...

Érdemes amiatt végigszenvedni egy abszolút értelmetlen és fájdalmas életet hogy a szeretteimnek ne legyen nagyon rossz?

Figyelt kérdés

2022. jan. 13. 13:15
1 2 3 4
 11/40 anonim ***** válasza:
73%
Elég sokan szaladgálnak aspergerrel, nem halálozási ok. Depressziós vagy, de az jól kezelhető, nem kell szenvedni. Meg se próbáltál pszichológiai segítséget kérni. Pedig ha a fogad fáj vagy vakbélgyulladásod van, eszedbe nem jutna a halált állítani alternatívaként a fogorvos vagy a sebész ellenében.
2022. jan. 13. 13:47
 12/40 anonim ***** válasza:
0%
Szerintem ha tényleg be akarnád fejezni, nem itt írkálnál. Így akarsz segítséget kérni, hogy valaki meghalljon.
2022. jan. 13. 13:53
 13/40 A kérdező kommentje:
tényleg be akarom fejezni és azt várom hogy valaki mondjon nekem olyan módot hogy hogy szenvedhet nagyon keveset vagy semennyit miattam a 2 szülőm.
2022. jan. 13. 13:55
 14/40 anonim ***** válasza:
59%
El kell menni klinikai szakpszichológushoz vagy pszichoterapeutához, hogy ne szenvedj. De nem mész. Mért nem? Nem az élet befejezése a megoldás, hanem a szaksegítség igénybevétele.
2022. jan. 13. 14:07
 15/40 anonim ***** válasza:
88%

#14 erre nagyon egyszerű a válasz:

Felkeresel egy jó pszichológust és az ilyen gondolatok helyett arra összpontosíts amit szeretsz.

"A depresszió gyakori kísérő tünete az Asperger-szindrómának, s így a szuicid gondolatok, kísérletek a betegség velejárói lehetnek"

Valószínűleg neked is ez a bajod, de ezen lehet segíteni. Persze segíteni azon lehet aki akarja és ebben az esetben kér is segítséget.

E-mellett keress életcélt, sportolj, lépj be akár olyan csoportokba ahol hozzád hasonló emberek vannak, ha állatbarát vagy akkor fogadj be egy kutyát/cicát / bármilyen állatot amit szeretnél (nagyon sok szeretet adnak és társaságod is mindig lesz), csináld amit szeretsz (filmek, sorozatok, játékok, olvasás, stbstb).

Biztos nehéz egy depressziós embernek életcélt találni de ha van segítség bizony ki lehet gyógyulni, de akarni is kell, nem pedig azon gondolkodni hogy hogyan öld meg magad.. persze tudjuk te már nem akarod.. de a jó dolgokat sem akarod meglátni meg esélyt sem akarsz adni magadnak.

2022. jan. 13. 14:09
 16/40 A kérdező kommentje:
tényleg el kéne már mennem amúgy pszichológushoz . az a leggázabb hogy olyanok járnak a fejembe hogy most vagyok 25, 2.14 én 26 leszek , a példaképem 26 évesen halt meg sok sok éve egy nyári napon és mi lenne ha azon a dátumon én is megölném magam szóval nem mennék már be dolgozni hanem megtenném és akkor már nem mennék utána haza se meg sehová se többet. de annyira nem vagyok biztos még benne
2022. jan. 13. 14:11
 17/40 A kérdező kommentje:
mindenképp innék alkoholt előtte ha megtenném mert úgy biztosra tudok menni
2022. jan. 13. 14:13
 18/40 anonim ***** válasza:
Akkor menj pszichológushoz. Vagy pszichiáterhez. Lehet, hogy inkább az utóbbi, nem nagyon értek hozzá.
2022. jan. 13. 14:13
 19/40 anonim ***** válasza:
55%

Nézd meg ezeket, hátha kapsz elég segítséget:

[link]

[link]

Ne csinálj butaságot!!!

2022. jan. 13. 14:18
 20/40 anonim ***** válasza:
Hát annál is sürgősebb, hogy szakemberhez juss még február 14 előtt! Van elég jövedelmed magán terapeutához? Legalább 15 ezer Ft/alkalommal kell számolni. Vagy ha nincs, akkor jelentkezz be a pszichiátriai szakrendelőbe illetve kérdezd meg a háziorvostól, hogy a kórházi pszichiátriára lehet-e menni.
2022. jan. 13. 14:18
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!