Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » 16 éves srác vagyok van még...

16 éves srác vagyok van még remény? (bővebben lent)

Figyelt kérdés
Egy fél éve kb járok bulikba ,szórakozni és kipróbáltam már sok fajta kábítószert és sajnos nagyon rákattantam az amfetaminra nagyon megfogott az az érzés és ha megtehetném minden nap felrántanék 1-2 utcát! Eddig minden oké volt azt hittem jó minden de pár hónap alatt 10 kg-ot fogytam és már látszik rajtam hogy nem valami tiszta . És amikor beadom az adott adagot már megbánom az egészet és ilyenkor depressziós vagyok sírógörcs van rajtam és tudom h nem jó dolog de szükségem van rá én nem akarom hogy a barátnőm és a baráti köröm ez miatt hagyjon el van amikor teljesen elmegy az élettől is a kedvem és nem látom értelmét az életemnek! Remélem van aki tud segíteni rajtam hogy mi tévő legyek mert nagyon sok minden vár még rám és nem szeretném tönkretenni magamat teljesen és azt sem szeretném ha a szüleim megtudnák mert félek hogy mi lesz a következménye. Normális válaszokat kérek ha lehet előre is köszönöm mindenkitől!
2010. szept. 8. 00:00
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

Szia. Én gyógypedagógus vagyok, magatartászavarokkal és devianciákkal foglalkozom. -többek közt drogosokkal is.

Amit mondani tudok, hogy menj elvonóra.

[link]

Nagyon jó drogrehabilitációjuk van.

Most, amíg nem késő.

2010. szept. 8. 00:08
 2/12 A kérdező kommentje:
Igen de oda kell valami szülői beleegyezés vagy valami én meg anélkül szeretnék lejönni az anyagról hogy a szüleim vagy a barátnőm vagy bárki akit szeretek és közel áll hozzám megtudná
2010. szept. 8. 00:12
 3/12 anonim ***** válasza:
Ha van egy megbízható barátod, aki nem drogos, mondd hogy segítsen!Legyen veled mindig, ne engedjen hozzányúlni!!De ehhez te is kellesz, hogy akard!Én sosem drogoztam, de úgy gondolom, hogy csak az elején nehéz. Ha nem szívsz pár napig, talán meg tudod állni!Tartson vissza valami! Az élet szeretete, a szüleid, a barátnőd vagy ami a legfontosabb!Ismertem olyat, aki öngyilkos lett a drogozás miatt és ebből adódó tartozásokból. 18 éves volt. Te biztos nem ezt akarod. Különben is, gondolj csak bele, neked az nem is jó, csak kiüt és nem vagy tőle képben. Erre semmi szükség.
2010. szept. 8. 00:14
 4/12 anonim válasza:
100%

Szia!

Nyugodtan kérj segítséget a szüleidtől. Először biztos nem fognak örülni a dolognak, de biztos vagyok benne, hogy támogatnak. Nagyon jó, hogy fel akarsz hagyni a drogokkal, de ez magadtól segítség nélkül lehetetlen. NE várd meg amíg már nem kell szülői beleegyezés! Később már sokkal nehezebb lesz leszokni, mert még jobban a szer rabja leszel.

Kezdetben mondd el a barátnődnek vagy a legjobb barátodnak, ők majd segítenek odaállni a szüleid elé.

2010. szept. 8. 00:18
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

első válaszoló vagyok.

De pont az a baj, hogy ha nem tudják meg a barátok legalább- támogatás nélkül nem fog menni. A szüleid pedig biztos hogy melléd állnak. Ne ilyenkor legyél szégyenlős, hanem akkor, amikor droghoz nyúltál!

2010. szept. 8. 00:19
 6/12 A kérdező kommentje:
Tudom hogy egy idióta vagyok már mikor elkezdtem is de tetszett élveztem eleinte de már úgy érzem h vannak fontosabb dolgok is az életben. És az a legnagyobb baj hogy nem egy barátom van ugyan ebben a helyzetben! És még a pénz sem akadály sajnos mert elhatározom hogy kérek pénzt üditőre pizzázni de valahogy mindig kábítószer lesz a vége :S Lehet társaságot kéne váltanom??
2010. szept. 8. 00:25
 7/12 anonim ***** válasza:
46%

miden képen valts társagot

, am meg ha kell egy mentor itt vagyok:D

át segítelk kajak , bizhatsz bennem :D

kérd az msn címem és végi sgeitlek :

eskű

rico

2010. szept. 8. 02:49
 8/12 anonim ***** válasza:
0%
Akaraterővel bírsz csak leszokni. Nekem nem úgy tűnik hogy az a célod. Ha az lenne már rég kikötötted volna magad egy fához. (élelemmel és vízzel persze)
2010. szept. 8. 05:02
 9/12 anonim ***** válasza:
A tündérhegy tényleg jó, de ha anonimitásról van szó, akkor én a Megálló nevű helyet ajánlom. A klinikák metromegállótól 2 percre sincs (befelé a Klinikák felé:) meg fogod ismerni a színes bejáratról. Az ottani dolgozók többsége drogról lejött alak, heroinról, ópiumról pl. azok sokkal keményebb függősítők, mint az amfetaminok. Menj el hozzájuk és beszélgess velük, ők segítenek olyan megoldást találni, amiből kihagyhatod a szüleidet, barátaidat ha nagyon akarod!
2010. szept. 8. 13:55
 10/12 anonim ***** válasza:

A szüleiddel várhat rád egy kellemetlen beszélgetés. Oké szar, de túléled.

Ha a drogot folytatod, akkor garantálom, hogy nem éled túl sokáig. Pénzed sem lesz rá egy idő után, mert egyre nagyobb adag kell a tolerancia miatt. Ez devianciákhoz vezethet még nálad is. Képes leszel a legjobb barátodat, sőt még a szüleidet is meglopni. Emellett a szervezeted egy élő halott lesz.

A tündérhegyi klinika nagyon jó, abszolút esély a leszokásra és arra, hogy tiszta lappal induljál. Gondolom az sem volt ok nélkül, hogy a droghoz nyúltál. Ebben is segíteni fog a pszichoterápia. Az eleje nagyon nehéz, mert a mesterséges megerősítőkről újra át kell állni a természetes megerősítőkre. Ahogy tisztulsz, meg fogsz lepődni, hogy mennyi dolog van még a világban, ami számodra ugyanolyan örömet okozhat, mint a cucc.

Ha függő vagy, akkor tényleg kell a külső segítség és a te akaraterőd és kitartásod. Ehhez az első lépés, hogy őszinte vagy a szüleiddel! A barátokat lehet, hogy kihagynám...

2010. szept. 8. 17:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!